Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hossa nám chýba. Bol líder a rozhodoval zápasy, vraví Pánik

Individuálne sa mu už viac než mesiac nedarí podľa predstáv. Nie a nie streliť gól. Aj asistencie mu pribúdajú podstatne pomalšie ako v úvode sezóny.

27.11.2017 12:00
Richard Pánik Foto: ,
Richard Pánik.
debata

Napriek tomu sa Richard Pánik (26) po víťazstve Chicaga 4:1 na ľade Floridy usmieval. „Som najmä rád, že nám to ide ako tímu. Vyhrávame a zbierame body,“ vraví najproduktívnejší Slovák v NHL (5+8).

Neskórovali ste už v 13 stretnutiach po sebe. Neubíja vás to psychicky?

Je to frustrujúce, ale do šancí sa dostávam, takže je len otázka času, kedy sa to zlomí.

Dokážete to dostať von z hlavy, aby ste nad nízkou efektivitou nepremýšľali aj počas zápasov?

Snažím sa na to vôbec nemyslieť. Mužstvu sa darí, vyhráva. Naša formácia hrá dobre, vytvárame si veľa príležitostí, takže ma to až tak netrápi. Viem, že musím len pokračovať v tom, čo som robil doteraz. Ak chcete, aby sa na vás usmialo šťastie, musíte ho pokúšať.

Po sobotňajších zápasoch ste sa vrátili na ôsmu priečku v konferencii. Vládne v Chicagu spokojnosť s doterajšími výsledkami?

V ostatných zápasoch hráme dobre. Všetky štyri formácie fungujú v ofenzíve aj v defenzíve. Ak budeme takto pokračovať, bude to dobré.

Thanks @nhlblackhawks for the opportunity.. big thanks to my teammates..

Príspevok, ktorý zdieľa Richard Panik (@richpanik),

Podpísala sa pod kolísavé výsledky aj absencia Mariána Hossu?

Samozrejme, že nám chýba. Citeľne. Marián patril na ľade aj mimo neho medzi lídrov. Vedel rozhodovať zápasy. Cítime, že v tíme nie je.

Čo hovoríte na obrovskú vyrovnanosť v Západnej konferencii?

Je to fajn, súťaž je zaujímavá. Každý môže zdolať každého a keď chytíte sériu zlých výsledkov, rýchlo sa dostanete na pozície mimo play off. Na tabuľku sa však príliš nepozeráme. Snažíme sa vyhrať čo najviac zápasov.

Ako vnímate skvelý štart do sezóny dvojice Stamkos, Kučerov z Tampy, kde ste v úvode kariéry pôsobil?

Chalani začali veľmi dobre. Majú takmer dva body na zápas, strieľajú dôležité góly. Tampe sa celkovo darí, produkuje kompaktný hokej a má vynikajúceho brankára. Vždy je veľká výhoda, keď vám vyjde vstup do sezóny. Lightning hrajú dobre už niekoľko sezón. Odkedy prišiel do prvého tímu z farmy tréner Cooper, vie chalanov dobre naladiť a pripraviť na zápasy.

S Kučerovom ste v minulosti bojovali o miesto v tíme. Ako si na neho spomínate?

Nehrali sme spolu dlho, možno len polovicu sezóny. Nepoznám ho bližšie, ale pamätám si, že je to úplne normálny chalan, ktorý miluje hokej a dáva do toho všetko. Na ľade to potom aj vidieť.

Future hawks players...

Príspevok, ktorý zdieľa Richard Panik (@richpanik),

Hoci sa strelecky trápite, stále ste najproduktívnejší Slovák v NHL. Sledujete, ako sa darí ostatným?

Bohužiaľ, je nás už v NHL veľmi málo. Azda piati… Preto už pozícia najproduktívnej­šieho Slováka neznamená toľko ako v minulosti, keď bola konkurencia medzi slovenskými hráčmi veľká. Samozrejme, poteší, keď zbierate body, no najradšej som, že vyhrávame.

Momentálne vám konkuruje len váš dobrý kamarát Tomáš Tatar. Zvyknete sa s ním podpichnúť?

Takmer vôbec. Sme síce v kontakte a píšeme si o zápasoch i kto má čo nové, ale skôr sa smejeme a zabávame, ako podpichujeme.

Postrehli ste, že Peter Cehlárik strelil svoj prvý gól v NHL?

Cehlo to má výborne našliapnuté. Ak mu dajú v Bostone šancu, má výborné telesné proporcie i hokejové schopnosti, aby sa v tíme udržal. Dúfam, že sa pevne usadí v NHL. Všetko je to teraz na ňom, aby sa uchytil.

Ako ste strávili Deň vďakyvzdania?

Mali sme spoločnú tímovú večeru, takže v kruhu spoluhráčov.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Richard Pánik #Chicago Blackhawks