Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cítim pokoj na hokejke, vraví Pánik. A strelil top gól sezóny

Keď v januári 2016 prichádzal slovenský útočník Richard Pánik do klubu zámorskej hokejovej NHL Chicago Blackhawks po takmer dvoch sezónach trápenia sa v konkurenčnom Toronte, mnohí len krútili hlavou nad nevýhodným obchodom vedenia "jastrabov".

29.09.2017 13:36
debata
Richard Pánik (vpravo) sa v minulej sezóne... Foto: SITA/AP, DAVID BANKS
Richard Pánik NHL Richard Pánik (vpravo) sa v minulej sezóne vypracoval medzi opory Chicaga Blackhawks.

S odstupom času však príchod martinského rodáka priniesol Chicagu veľa. Slovenský krídelník sa etabloval v zostave a prepracoval sa až do elitného útoku.

A v predchádzajúcej sezóne sa stal autorom najkrajšieho gólu Blackhawks. V súboji proti Pittsburghu 1. marca si prebral puk pri útočnej modrej čiare, prihrávkou o vlastnú korčuľu sa zbavil brániaceho Jevgenija Malkina a popri brankárovi Marcovi-Andrém Fleurym skóroval.

Krásny gól patrične oslávil, tribúny v hale United Center šaleli. „Všetko mi vtedy vyšlo perfektne,“ zaspomínal si na udalosť spred pol roka Pánik, po premiérovom presnom zásahu v tomto ročníku, ktorý dosiahol vo štvrtok v príprave proti Detroitu.

Top gól Chicaga Blackhawks v podaní Richarda Pánika

V uplynulej sezóne sa Pánik prezentoval 22 gólmi a 22 asistenciami, keď odohral kompletnú 82-zápasovú porciu zápasov. Naštartoval ho vydarený úvod ročníka, keď v šiestich dueloch zaznamenal šesť presných zásahov.

„Dobrý začiatok ma trochu upokojil. Dal som pár gólov a mohol som sa sústrediť aj na iné veci. Body pribúdali a nemusel som sa báť o pozíciu v zostave, to mi dosť pomohlo. Mojím hlavným cieľom bolo odohrať čo najviac zápasov a pomáhať tímu k víťazstvám. Som rád, že sa mi darilo. Teraz cítim pokoj na hokejke,“ poznamenal Pánik.

Výborná sezóna mu v máji priniesla novú zmluvu na dva roky v hodnote 5,6 milióna dolárov.

Výkony slovenského krídelníka v uplynulej sezóne si pochvaľuje aj tréner Joel Quenneville. „Prezentoval sa kvalitnou koncovkou, no museli sme popracovať na konzistentnosti. Myslím si, že sa nám to spoločne darilo. Do našej hry priniesol niečo nové, páčila sa mi jeho fyzická hra,“ povedal.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Richard Pánik #Chicago Blackhawks