Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jurčo ostáva v Chicagu. Podpísal ročný kontrakt

Vedel, že v klube ho chcú a dajú mu novú šancu. O peniaze mu nešlo, a tak stihol ešte pred otvorením trhu s voľnými hráčmi podpísať nový kontrakt.

26.06.2017 23:34
Tomáš Jurčo Foto: ,
Tomáš Jurčo.
debata

Tomáš Jurčo ostáva v rámci zámorskej NHL v Chicagu. S Blackhawks podpísal ročnú zmluvu na 800 000 dolárov. V predošlých dvoch ročníkoch zarábal – podľa zmluvy, ktorú podpísal ešte v Detroite – viac (850, resp. 950-tisíc).

Dvadsaťštyriročný slovenský útočník prišiel do Chicaga z Detroitu koncom apríla, keďže v drese Red Wings nedostával dostatok priestoru na ľade a často sa mu ušlo len miesto na tribúne. Ani u Blackhawks však nezažiaril a v 13 stretnutiach strelil jediný gól. V play off proti Nashvillu už šancu nedostal, prednosť dostali hráči pôsobiaci v tíme dlhšie.

Chicago malo napriek tomu o slovenského reprezentačného krídelníka aj naďalej záujem. V klube veria, že by mohol naplno rozvinúť svoj talent v budúcej sezóne – podobne ako sa to v ostatnej podarilo jeho krajanovi Richardovi Pánikovi. Pred rozširovacím draftom, v ktorom si vyberal hráčov nový klub z Las Vegas, zaradilo Chicago Jurča medzi chránených hráčov.

Zatiaľ čo v predošlej sezóne, keď naskočil do rozbehnutého vlaku, dostával príležitosť v nižších útokoch Blackhawks. Po výmene Panarina za Saada a nútenej minimálne ročnej pauze Hossu by si účastník dvoch svetových šampionátov a olympiády v Soči mohol vybojovať aj miesto v lepšej formácii.

Jurčo, ktorého si Red Wings vybrali v drafte v roku 2011 z 35. priečky, sa môže pochváliť víťazstvom v prestížnom juniorskom Memorial Cupe i Calderovom pohári vo farmárskej AHL. Za Detroit odohral 159 stretnutí s bilanciou 15 gólov a 24 asistencií. Najviac sa mu darilo v sezóne 2013/14, keď dostal prvýkrát šancu v NHL. V 36 dueloch vtedy zaznamenal 8 gólov a 7 asistencií.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Jurčo #Chicago Blackhawks