Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Predators cítia smútok, ale aj hrdosť. Potešia mesto country o rok?

Hokejisti Nashvillu prežívajú po skončení sna o zisku Stanleyho pohára obrovské sklamanie ako každý zdolaný finalista.

12.06.2017 15:20
Nashville, sklamanie Foto: ,
Sklamaní hráči Nashvillu, ktorí vo finále prvykrát nevyužili domáce prostredie.
debata

Len druhá prehra (0:2) z jedenástich domácich stretnutí počas tohtoročného play off prišla v najmenej vhodnú chvíľu a namiesto Predators sa teší Pittsburgh. Nashville však môže pocit trpkosti po sezóne, ktorá bola aj tak historicky najúspešnejšia v klubovej histórii, vstrebávať o trochu ľahšie – s prísľubom na pozitívne vyhliadky do budúcnosti.

V šatni Predators sa po šiestom finále miešali rozčarovanie, ale aj hrdosť, že mestu country dopriali od vstupu do NHL v roku 1998 vôbec prvú finálovú sériu, v ktorej boli dve výhry od triumfu. „Práve teraz sme všetci veľmi sklamaní. Som však samozrejme aj pyšný na tento tím a spôsob, akým sme po celý rok pracovali. Som hrdý, že som mohol byť jeho súčasťou,“ vyhlásil švajčiarsky obranca Roman Josi.

„Je to pocit úplnej prázdnoty. Človek pred zápasom ani počas neho nepremýšľa nad tým, že by sa to mohlo skončiť. Verí, ale zrazu je po záverečnej siréne po sezóne,“ ľutoval fínsky gólman Pekka Rinne.

Predators veria, že aj bolestivá skúsenosť môže byť prospešná do ďalších sezón. A pomôcť im v ceste na vrchol. „Myslím si, že sme sa ako celá partia naučili veľa dobrých vecí. O tom, ako hrať, ako fungovať ako jeden tím, ako dôverovať jeden druhému,“ všimol si kapitán mužstva Mike Fisher.

„Domnievam sa, že z toho, čo máme za sebou, si môžeme odniesť len pozitíva. Samozrejme, že prežívame veľké sklamanie. Prehrať nie je nikdy ľahké. Ale veľa sme sa naučili. A je jasné, že veľa lekcií si chlapci vezmú so sebou aj do budúcich sezón,“ doplnil tridsaťsedemročný Fisher, ktorý zatiaľ nevie, či pri tom bude aj on osobne, lebo sa mu končí zmluva.

Nashville postupom do finále urobil ďalší krok nahor. Päť sezón od vstupu do súťaže sa pozeral na play off z diaľky, následne doň v piatich zo šiestich odohraných sezón postúpil, ale lúčil sa hneď v prvom kole. Až v sezóne 2010/11 prišla prvá úspešne zvládnutá séria. Maximom však zostávalo druhé kolo. Tento rok však vyhrali Predators tri série po sebe, rovnako ako vo svojej doterajšej histórii dohromady.

Dôležitým predpokladom na ďalšie úspešné roky môže byť jadro mladých ofenzívnych opôr, ako sú napríklad Kevin Fiala (20 rokov), Filip Forsberg (22), Viktor Arvidsson či Ryan Johansen (obaja 24). Súčasné sklamanie to nezmierni, ale priestor na nápravu mužstvo má. „Bude nejaký čas trvať, kým to vstrebeme, ale zároveň vieme, že nová sezóna nie je ďaleko. A chceme, aby niečo takéto mimoriadne a vzrušujúce pokračovalo ďalej. Musíme zostať pozitívni,“ zdôraznil Forsberg.

Pittsburgh opäť kraľuje NHL Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Eufória neďaleko štadióna v Nashville pred...

O svetlej budúcnosti je presvedčený aj skúsený obranca P. K. Subban, ktorý má za sebou prvú sezónu v klube po prekvapujúcej výmene z Montrealu. „Keď snívate o Stanley Cupe a každý z nás má ten sen asi tak miliónkrát v živote, je to hrozné, keď ste potom tak blízko… Len dva zápasy, dve výhry, 120 minút hokeja. Ale máme mladý tím. A ukázali sme, že vieme vyhrávať. Verme, že ďalšie pocity, ktoré budeme prežívať, budú pri zdvíhaní Stanley Cupu nad hlavu, keď sa staneme šampiónmi,“ uviedol Subban.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nashville Predators