Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankári korenia finále. Rinnemu hrozí Matt

Hovorí sa, že play off je o skúsenostiach. Jeden ich má mnoho, druhý vlani túto omieľanú frázu prevrátil naruby.

31.05.2017 18:50
Pekka Rinne Foto: ,
Pekka Rinne.
debata

Lepšie do vzájomného minisúboja vo finále NHL, ktorý pokračoval v noci zo stredy na štvrtok druhým zápasom, vstúpil Matt Murray. Kanadský mladík v šialenej prestrelke doviedol Pittsburgh k víťazstvu 5:3. Pripísal si 23 zákrokov, jeho o 11 rokov starší náprotivok z bránky Nashvillu Pekka Rinne len sedem.

„Čelil som Crosbymu, Malkinovi a spol. už veľakrát. Viem, že ak sú v našom obrannom pásme, musím byť pripravený. Dokážu súpera dostať do problémov,“ povedal pred nevydareným duelom Rinne na webe NHL.

„Dve rýchle mužstvá, jedna rýchla séria. Prežili sme tri rôzne série proti Chicagu, St. Louis a Anaheimu. Museli sme hrať pozorne, takticky i tvrdo. Očakávam, že v dueloch proti Penguins to bude kombinácia všetkých troch aspektov,“ doplnil.

Fínsky gólman doviedol mužstvo z mesta country na nečakanú cieľovú rovinku. Tridsaťštyriročný veterán by rád dobehol s Predators prvý a do rodného mesta Kempele priletel aj s viac ako 15 kilogramovou jagavou odmenou.

„Celé Fínsko má šťastie, že im niektorí z chalanov domov priviezli Stanleyho pohár. Doma je to vždy veľká udalosť. Od detstva som po niečom takom túžil. Nemal by som premýšľať dopredu, ale je dôležité dávať si ciele,“ vysvetlil Rinne.

Skúsenej opore Nashvillu chce prekaziť naplnenie dlhoročného cieľa nečakaný hrdina. Vo vlaňajšej vyraďovacej fáze bravúrne zaskočil zraneného kolegu Marca-Andrého Fleuryho. V 21 zápasoch odchádzal z ľadu po prehre iba šesťkrát a právom so svojimi spoluhráčmi zdvihol nad hlavu najprestížnejšiu klubovú trofej.

„Nikdy neviete, kedy dostanete ďalšiu šancu dotknúť sa Stanleyho pohára. Mám šťastie, že som dostal druhú šancu za dva roky. Je to niečo, čo nemáte garantované. Mnohí skvelí hráči nikdy nezažili atmosféru finále. Budem sa snažiť svoju šancu využiť,“ vravel rodák z Ontária.

Murray odchytal v celej kariére v NHL menej zápasov ako Rinne počas prebiehajúceho ročníka. „Rešpektujem ho, dáva mladým brankárom dobrý príklad,“ chváli svojho náprotivka 23-ročný gólman. Spolu so svojím mužstvom je favoritom série.

„Ja i klub sme prežili rôzne vrcholy i pády. Páči sa mi takáto dynamická cesta. Naším cieľom je jediné – aby sa medzi legendami zapísanými na pohári objavili znovu aj naše mená,“ doplnil Murray.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pekka Rinne #Matt Murray