Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Videorozhodca neuznal gól Subbana. Zaslúži si vraj veľký sendvič

V 8. min prvého finále play-off o Stanleyho pohár medzi hokejistami Pittsburghu a Nashvillu vystrelil multimiliónový obranca hostí P. K. Subban a puk skončil za chrbtom Matta Murrayho.

30.05.2017 11:48
P.K. Subban Foto: ,
P.K. Subban počas rozcvičky pred prvým finálovým zápasom.
debata

Radosť Subbana bola nefalšovaná, ale predčasná. Tréner Pittsburghu Mike Sullivan si vzal tzv. challenge, čiže možnosť na overenie spornej situácie, ktorá predchádzala streleniu gólu, na videu.

Podľa Sullivana krídelník Nashvillu Filip Forsberg preberal puk na útočnej modrej v ofsajdovej pozícii a videookordinátor Andy Saucier mu dal za pravdu. Gól uznaný nebol a zápas nadobudol úplne iný rozmer.

Domáci ešte do konca prvej tretiny strelili tri góly a hoci hostia neskôr vyrovnali, Penguins v závere zápasu dvoma zásahmi strhli dôležité prvé víťazstvo v sérii na svoju stranu. Hoci celkovo predviedli len 12 striel na bránku…

„Našou úlohou je zabezpečiť dodržiavanie pravidiel. A presne to sa aj stalo. Možno to bolo len maličké postavenie mimo hry, ale Forsbergova korčuľa na pravej nohe bola vo vzduchu,“ komentoval komisár NHL Gary Bettman na webe TSN.

Na množiacu sa kritiku pravidla o možnosti vyžiadania si videa trénerom niektorého zo súperiacich tímov Bettman zareagoval: „Keď ste na nesprávnej strane rozsudku, nenávidíte ho. V každom prípade však treba vziať do úvahy nastavené štandardy a v tomto prípade boli jasne dané.“

Kouč Pittsburghu Mike Sullivan na pozápasovej tlačovej konferencii v dobrej nálade nadhodil, že videorozhodca Andy Saucier si zaslúži veľký sendvič zo známej siete obchodov tohto druhu Primanti Brothers. „Mali by mu dať sendvič alebo vyrobiť pre neho omáčku,“ objavilo sa na twitteri Pittsburghu Penguins.

Portál NHL pripomína, že kapitán Sidney Crosby, brankár Marc-Andre Fleury a tiež celý útok známy ako „HBK Line“, čiže Carl Hagelin, Nick Bonino a Phil Kessel majú už svoje nesmrteľné miesta v Primantii Brothers, keďže po vlaňajšej úspešnej ceste za Stanley Cupom po nich pomenovali sendviče.

„Ak by rozhodnutie na videu nebolo v náš prospech, možno by sme sa dočkali iného výsledku,“ vyhlásil obranca Pittsburghu Justin Schultz na webe NHL.

Druhý zápas finálovej série o Stanley Cup je opäť v PPG Paints Arene na programe v stredu. Kým Predators bojujú o prvú trofej v klubovej histórii, „tučniaci“ sa z jej zisku radovali už štyrikrát (1991, 1992, 2009, 2016). Ak Pittsburgh celkovo zvíťazí, stane sa po 19 rokoch a Detroite prvým tímom s úspešnou obhajobou Stanleyho pohára.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pittsburgh Penguins #Nashville Predators #P.K. Subban