Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Las Vegas Golden Knights, lebo rytieri sa nikdy nevzdávajú

Päť mesiacov po oficiálnom pozvaní tímu Las Vegas do elitnej spoločnosti v Národnej hokejovej lige je už známy názov aj klubové logo.

23.11.2016 09:50
Las Vegas Golden Knights Foto: ,
Slávnostná prezentácia loga a názvu klubu.
debata

Od sezóny 2017/2018 na mape NHL pribudne tím Las Vegas Golden Knights, teda „Zlatí rytieri“. Klubové logo s rytierskou prilbou v šedej, modrej a čiernej farbe fanúšikom predstavil majiteľ Bill Foley. Oprávnenie na účasť v NHL získal nevadský klub už 22. júna, ide o prvé rozšírenie najprestížnejšej profiligy od ročníka 2000/2001, keď do NHL pribudli Columbus Blue Jackets a Minnesota Wild.

„Naše meno a logo predstavujú najvyšší prvok triedy bojovníkov – tým sú rytieri. Práve rytieri sú tí, ktorí chránia slabých, obraňujú ríšu. Tiež sa nikdy nevzdávajú, nikdy neustupujú, pozerajú sa len dopredu a takí chceme byť aj my s naším tímom,“ uviedol majiteľ Golden Knights na webe NHL. „Vitajte páni, čoskoro sa uvidíme!,“ objavilo sa na oficiálnom twitteri San Jose Sharks, jedného u budúcich súperov nového klubu v Pacifickej divízii. „A je to oficiálne. Vitajte v lige! Máme také tušenie, že čoskoro sa lepšie spoznáme,“ pozdravili budúceho súpera rovnako prostredníctvom sociálnej siete hráči Anaheimu Ducks. Pridal sa aj najvyšší predstaviteľ NHL, komisár Gary Bettman. „Las Vegas, vitajte v súťaži!“ Sme nadšení, že ste

NHL je prvou severoamerickou profesionálnou súťažou, ktorá do svojich radov prijme klub z vyše dvojmiliónového Las Vegas. Golden Knights budú ôsmym tímom v Pacifickej divízii a pätnástym v Západnej konferencii NHL. Východná konferencia je už niekoľko rokov 16-členná. Generálnym manažérom Las Vegas sa už pred časom stal George McPhee a Kelly McCrimmon jeho asistentom. Viceprezidentom je Murray Craven. Klub je zatiaľ bez trénera. „Naša misia je jasná: chystáme sa vybudovať klub, na ktorý budú ľudia v Nevade a Las Vegas hrdí. Spravíme to rýchlo a našu pozornosť upriamime na Stanleyho pohár,“ vyhlásil 58-ročný Kanaďan McPhee po uvedení do funkcie

Golden Knight si bude vyberať hráčov prostredníctvom rozšírovacieho draftu. Každý z 30 účastníkov NHL musí do 17. júna 2017 predložiť listinu chránených hráčov a vedenie Las Vegas si vyberie jedného hokejistu z každého mužstva. Výber hráčov bude zverejnený 21. júna 2017.

debata chyba
Viac na túto tému: #Las Vegas Golden Knights