Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tampe bude štyri mesiace chýbať kapitán Stamkos

Približne štyri mesiace bude hokejistom Tampy Bay chýbať ich kapitán Steven Stamkos, ktorý si v utorkovom víťaznom stretnutí NHL na ľade Detroitu (4:3) roztrhol bočný meniskus v pravom kolene.

18.11.2016 11:32
Steven Stamkos Foto: ,
Steven Stamkos.
debata

Vo štvrtok mu v coloradskom Vaile atroskopicky operovali poškodené miesto, referuje server nhl.com. Dvadsaťšesťročný stredný útočník Stamkos nešťastne spadol po náraze na mantinel a cestou na striedačku nevedel poriadne zaťažiť svoju pravú nohu. V zápase odohral len štyri striedania a 2:07 min, ale stihol streliť gól. Celkovo mal za sebou skvelý vstup do sezóny s 9 zásahmi a 11 asistenciami z úvodných 17 zápasov.

Stamkos koncom júna tohto roka podpísal s Lightning kontrakt na osem rokov a 68 miliónov USD. Modrý dres s bleskom si oblieka už od sezóny 2008/2009 a doteraz v ňom nastrieľal 321 gólov v základnej časti a ďalších 15 pridal v play-off. Ťažké zranenie ho postihlo takmer na deň presne po troch rokoch. Jedenásteho novembra 2013 v zápase s Bostonom spadol do ľavej žŕdky bránky tak nešťastne, že si zlomil holennú kosť a vynechal 45 súťažných duelov. S výnimkou jedného duelu absentoval tiež počas tohtoročnej spanilej jazdy svojho tímu do finále play-off Východnej konferencie, keď oddychoval pre krvnú zrazeninu v blízkosti kľúčnej kosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Steven Stamkos