Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Radulov túži po Stanleyho pohári. Barom sa vyhne, rodina ho zmenila

Či bol zo strany Montrealu hazard podpísať kontrakt za nemalé peniaze (5,75 milióna dolárov za rok) s nevyspytateľným ruským hokejistom Alexandrom Radulovom, ukáže až najbližší ročník NHL.

23.08.2016 11:50
debata
zväčšiť Alexander Radulov pózuje v šatni Montrealu... Foto: SITA/AP, Graham Hughes
Alexander Radulov Alexander Radulov pózuje v šatni Montrealu Canadiens, svojho nového zamestnávateľa.

Elitnú severoamerickú ligu nevábne opustil počas play off 2012: s vtedajším nashvillským spoluhráčom Andrejom Kosticynom ich načapali nadránom v bare. Ušil si vtedy poriadny kabát z hanby.

„Nedodržal som večierku,“ pripomenul dôvod suspendácie pred štyrmi rokmi, po ktorom nasledoval návrat do vlasti. „Nebudem klamať, nebudem tvrdiť niečo iné, ale nesúhlasím so spôsobom, akým to bolo prezentované. Bol som mladý a v odlišnej situácii ako dnes. Je to však minulosť a nechcem sa k nej viac vracať, musel to vysvetľovať už mnohokrát. Teraz mám rodinu, takže nie je čas niekam si vyjsť. A ani po tom už netúžim, pretože starnem a musím sa o seba starať, aby som bol každý deň v stopercentnom stave a vo forme,“ dušuje sa 30-ročný útočník, ktorý patril v uplynulých štyroch rokoch medzi najväčšie hviezdy nadnárodnej KHL. V drese moskovského CSKA nazbieral v 181 dueloch základnej časti až 238 bodov.

„Som nadšený, že môžem byť späť v NHL. A, samozrejme, ako súčasť Montrealu, veľkého klubu z originálnej hokejovej šestky, hokejového mesta, v ktorom majú vždy ambície na Stanleyho pohár. Preto som si vybral Montreal. Chcem hrať a zabojovať oň,“ tvrdí skúsený krídelník, ktorý jún aj júl strávil v Taliansku.

Dvojnásobný majster sveta má z čias pôsobenia v Nashville bilanciu 47 gólov a 55 asistencií v 154 stretnutiach základnej časti NHL. „Vždy som tvrdil, že toto je najlepšia liga a najlepší hráči pôsobia práve tu,“ podotkol Radulov, ktorý sa teší na menšie klziská než „letiská“ v KHL.

„Hokej je rýchlejší a užšia ľadová plocha prináša viac príležitostí na skórovanie. Prakticky vám stačí obísť jedného hráča a ste v nej. Nebol som v NHL štyri roky, ale viem, čo sa odo mňa očakáva. Som pripravený všetkým – a najmä sebe – dokázať, že mám na to, môžem byť platným hráčom a pomôcť tímu,“ doplnil Alexander Radulov na webe nhl.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Alexander Radulov