Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nashville vyradil Anaheim. Islanders začali sériu s Tampou víťazne

Hokejisti New Yorku Islanders prvý raz od roku 1993 prešli sitom prvého kola play off NHL a štvrťfinálový skalp favorizovanej Floridy im dodal poriadnu guráž.

28.04.2016 07:07 , aktualizované: 10:29
Anaheim Ducks, Ryan Getzlaf Foto: ,
Center Anaheimu Ryan Getzlaf smúti po vyradení v prvom kole play off zámorskej NHL:
debata

Úspešne totiž naštartovali semifinále Východnej konferencie proti Tampe Bay, keď v stredajšom prvom stretnutí zvíťazili na jej ľade 5:3. Cestu za prvým triumfom v sérii podmurovali troma gólmi v úvodnej dvadsaťminútovke, o dva z nich sa postaral Shane Prince. Thomas Greiss bol počas celého duelu oporou mužstva, pochytal 33 striel.

„Inkasovať dvakrát v rozpätí necelých troch minút v závere prvej tretiny bolo zraňujúce. V tých chvíľach sme boli primäkkí,“ všimol si tréner Lightning Jon Cooper. V prostrednej časti hry kapitán hosťujúceho tímu John Tavares svojím šiestym presným zásahom v play off zvýšil na rozhodujúcich 4:1 a Andrej Vasilevskij vystriedal v domácej bránke Bena Bishopa. Tampe sa v poslednej tretine podarilo ešte znížiť na rozdiel jediného gólu, vyrovnať už nie.

„Úprimne, mali sme toľko šancí, že v tretej časti sme mohli pokojne aj viesť. Na tom sa v ďalšom priebehu dá stavať,“ pridal Cooper. „Mali sme sa v poslednej tretine pokúsiť hrať o čosi agresívnejšie, ale čelili sme veľmi dobrému tímu a dalo sa očakávať, že bude reagovať na nepriaznivý vývoj,“ skonštatoval Tavares.

Víťazstvo Islanders spečatil 55 s pred koncom strelou do prázdnej bránky Cal Clutterbuck. Videl to už aj kouč Jack Capuano, ktorého 11:31 min pred koncom duelu nešťastne trafil do tváre tečovaný puk. Po zásahu si ju zakrýval uterákom a na lavičku sa vrátil na posledné dve minúty s ranou na nose a opuchom. „Som v pohode, akurát ma trochu bolí hlava. Dobré víťazstvo pre náš tím,“ povedal 49-ročný kouč.

V rozhodujúcom siedmom dueli štvrťfinále Západnej konferencie si hokejisti Nashvillu vybojovali postup do druhého kola na ľade Anaheimu, kde v stredu zvíťazili 2:1 a celkovo 4:3 na zápasy. Predators skórovali dvakrát v prvej tretine a v nasledujúcej sérii budú čeliť San Jose Sharks. Bol to pre nich prvý zápas číslo sedem v klubovej histórii a sitom prvého kola prešli premiérovo od roku 2012, keď v play off vyradili Detroit. „Je to veľký krok, veľké víťazstvo pre náš tím a fanúšikov. Keď čelíte takýmto výzvam, buď pôjdete domov, alebo pokračujete v boji o Stanleyho pohár. Bol to veľký večer,“ poznamenal tréner Peter Laviolette na webe nhl.com.

Semifinále play off NHL – streda (hrá na štyri víťazstvá):

VÝCHODNÁ KONFERENCIA
Tampa Bay – New York Islanders 3:5 (1:3, 0:1, 2:1) – stav série 0:1
Góly: 4. Palát (Drouin, Namestnikov), 48. Kučerov (Carle, Hedman), 58. Filppula (Killorn, Garrison) – 6. Hamonic (Quine, Tavares), 18. Prince (Strome, Nelson), 20. Prince (Strome, Nelson), 29. Tavares (Okposo, Nielsen), 60. Clutterbuck (Cizikas, de Haan)

Štvrťfinále play off – streda – siedmy zápas (hralo sa na štyri víťazstvá):

ZÁPADNÁ KONFERENCIA Anaheim – Nashville 1:2 (0:2, 0:0, 1:0) – konečný výsledok série 3:4, Nashville postúpil do konferenčného semifinále
Góly: 42. Kesler (Silfverberg, H. Lindholm) – 7. C. Wilson, 16. Gaustad (Sh. Weber, Arvidsson)

debata chyba
Viac na túto tému: #New York Islanders #Nashville Predators