Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrivík: Užívam si prítomnosť v prvom tíme. Čo bude, uvidím

Ten večer sa mu navždy vryje do pamäti. Po takmer štyroch rokoch čakania sa v nedeľu 21. februára dočkal svojho debutu v NHL.

23.02.2016 19:00
Marek Hrivík Foto: ,
Marek Hrivík v drese New York Rangers.
debata

Dvadsaťštyriročný slovenský nikým nedraftovaný útočník Marek Hrivík nastúpil v drese New Yorku Rangers vo víťaznom zápase s Detroitom (1:0 po predĺžení). Premiéru si užil, hoci nedostal veľký priestor na ľade (7:32 min). Dúfa, že v prvom tíme Rangers vydrží čo najdlhšie a čím skôr pridá aj prvý gól v prestížnej lige.

Skúste priblížiť, aké to bolo nastúpiť po prvý raz v NHL…
Neuveriteľný pocit. Odohrať prvý zápas NHL v slávnej Madison Square Garden, navyše proti Detroitu… Lepšie by to už mohlo byť, jedine, keby som strelil aj gól. Nastupoval som vo formácii so skúsenými Tannerom Glassom a Dominicom Moorom. Dokonca som dostal príležitosť naskočiť na ľad aj v oslabení.

Môžete si už teraz povedať, že sa vám oplatilo trpezlivo čakať štyri roky na šancu?
Neskrývam, čakal som, že debut v lige príde o čosi skôr. Už pred pár rokmi. No lepšie neskoro ako nikdy. Takže som veľmi rád, že to konečne vyšlo v aktuálnej sezóne.

Tušíte, aké má s vami vedenie Rangers plány, ako dlho vydržíte v prvom tíme?
Snažím sa najmä si užiť to, že som momentálne v tíme. Čo bude nasledovať o pár dní, neviem. Netuším, či ma vezmú aj na šnúru zápasov vonku, ktorú štartujeme v St. Louis. Nechám sa prekvapiť. Najmä dúfam, že sa mi podarí streliť nejaký gólik.

Strácali ste za tie roky niekedy nádej, či príde šanca v prvom tíme?
Od začiatku som vedel, že v Rangers je veľmi ťažké dostať sa hore. Majú kvalitný tím a v ostatných rokoch sa im vyhýbajú zranenia. Vedel som, že šancu si zaslúžim, len som musel trpezlivo čakať.

Ujal sa vás niekto v kabíne, upokojil vás pred prvým zápasom?
Asi najviac Tanner Glass a Derek Stepan. Vysvetlili mi herný systém a pomohli mi trošku sa v šatni udomácniť.

Stihli ste si vôbec uvedomiť, čo vás čaká, keďže sa všetko zbehlo veľmi rýchlo?
Taký veľký okamih si človek uvedomí až časom. Vedel som, že ma čaká neuveriteľná atmosféra, ale snažil som sa ju čo najmenej vnímať a sústreďovať sa len na zápas.

Stretli ste sa po zápase s Tomášom Tatarom alebo Tomášom Jurčom z Red Wings?
Nie. Po zápase som rozdával rozhovory a mal som toho naozaj dosť. Nestihli sme sa stretnúť. S Trtom (Tatar) som prehodil pár slov len počas zápasu.

Na sociálnej sieti facebook máte spoločnú fotku s bývalým vynikajúcim brazílskym futbalistom Ronaldom. Kde ste sa stretli?
Ešte pred sezónou na tenisových US Open. Ronalda som mal vždy rád. Nikdy nezabudnem na majstrovstvá sveta v Južnej Kórei a Japonsku v roku 2002, kde Brazílčania zdolali vo finále Nemecko 2:0. Ronaldo vtedy na šampionáte nastrieľal osem gólov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Marek Hrivík #New York Rangers