Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Renberg - Lindros - LeClair. Légia skazy pred 20 rokmi ničila všetko

Ak sa hokejový klub môže popýšiť dajakou legendárnou útočnou formáciou, tou najslávnejšou vo Philadelphii rozhodne bola "légia skazy".

11.11.2015 11:57
debata (2)
zväčšiť Eric Lindros v drese Philadelphie Flyers v roku... Foto: SITA/AP, CHRIS GARDNER
Flyers Lindros Eric Lindros v drese Philadelphie Flyers v roku 1998.

Trojica Mikael Renberg, Eric Lindros a John LeClair bola najväčším postrachom súperov, keď čelili Flyers. Američan so Švédom na krídlach stmelení stredným útočníkom z Kanady boli nielen čertovsky produktívni, ale obavy rovnako naháňala ich tvrdá hra.

Tréner Terry Murray ich prvý raz spojil 11. februára 1995. Renberg sa z postu ľavého krídla v útoku Roda Brind'Amoura presunul na pravé k Lindrosovi a novic v tíme LeClair, ktorý prišiel z Montrealu výmenou za Marka Recchiho, sa usadil naľavo. A formácia od prvej chvíle demonštrovala svoju neuveriteľnú palebnú silu.

V sezóne 1995/1996, teda tej spred dvadsiatich rokov, nazbierala táto trojica dovedna 255 kanadských bodov a 272 trestných minút. Lindros mal bilanciu 47+68, LeClair 51+46 a Renberg 23+20. Flyers ovládli Východnú konferenciu, ale v semifinále play-off o Stanleyho pohár stroskotali na Floride.

Úderná formácia sa rozpadla v lete 1997 výmenou Renberga za Chrisa Grattona z Tampy Bay. Server NHL uvádza, že „légia skazy“ sa celkovo postarala o 225 gólov a 490 bodov. „Myslím si, že už navždy si budeme blízki,“ povedal Lindros o chýrnej „lajne“ a LeClair poznamenal: „Ešte viac, než sme milovali spoločne víťaziť, sme nenávideli prehrávať.“

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Philadelphia Flyers #Mikael Renberg #Eric Lindros #John LeClair #Légia skazy
Načítavajú sa športové výsledky...