Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr žiari. Plánuje hrať do päťdesiatky

Vek je pre neho len číslo. Najstarší hokejista v NHL Jaromír Jágr nielenže brázdi zámorské klziská, ale stále dominuje.

16.10.2015 18:30
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr v drese Floridy.
debata

Štyridsaťtriročná česká legenda si v úvodných štyroch dueloch nového ročníka pripísala štyri góly a dve asistencie.

Po dvoch zásahoch do siete Philadelphie predviedol útočník Floridy svoj hviezdny esprit aj vo štvrtkovom víťaznom súboji s Buffalom 3:2. Hosťujúceho brankára Chada Johnsona prekonal dvakrát už v prvej tretine. V jednom prípade si kanadský ochranca svätyne užil aj nepríjemnú sprchu. „Streliť v NHL gól je ťažké. Keď pritom ešte brankárovi odstrelíte fľašku s vodou, je to ešte ťažšie. A mne sa to podarilo,“ napísal rodák z Kladna na svojom facebookovom profile.

V najkvalitnejšej lige na svete vsietil český hokejový veterán už 726 gólov. V historickom rebríčku je na 5. mieste a na štvrtého Marcela Dionna stráca len päť zásahov. „Za 25 rokov som sa naučil, že puk si niekedy nájde cestu do siete a inokedy nie. Mne to tam teraz padá, takže skúšam strieľať. Snáď mi to šťastie ešte chvíľu vydrží,“ uviedol Jágr pre nhl.com.

Okrem dvoch gólov zaznamenal aj asistenciu na rozhodujúci gól Aleksandra Barkova. „Je pre mňa zábava hrať s takýmto hokejistom. Je skúsený a dokáže udržať puk v náročných situáciách. Snažím sa robiť to isté,“ cituje 20-ročného fínskeho útočníka portál Sun Sentinal.

Kým množstvo hokejistov chodí na Floridu ukončiť kariéru, Jágr sa rozhodol predĺžiť zmluvu s Panthers. Na konte má v NHL viac zápasov ako všetci zvyšní členovia kádra dohromady. Po tohtoročných domácich majstrovstvách sveta ukončil reprezentačnú kapitolu. Zavesiť korčule na klinec sa však tak skoro nechystá.

„Viem, že budem hrať do päťdesiatky, ak ma nepostretnú zranenia. Nikdy som však nepovedal, že v zámorí. Skôr si viem predstaviť pôsobenie v Kladne, kde ma nikto nemôže vyhodiť a môžem hrať toľko minút, koľko chcem,“ prezradil s úsmevom majiteľ Kladna pre rozhlasovú stanicu TSN. Hoci roky v rodnom liste mu neúprosne pribúdajú, tréningovú morálku dodržiava na sto percent. "Vo väčšine trénujem rovnako, niekedy korčuľujem aj večer. Snažím sa pracovať múdrejšie.

Najťažších je prvých desať až pätnásť duelov, kým sa do toho dostanem. Na začiatku som povedal spoluhráčom z formácie, že úvodných pätnásť zápasov musia korčuľovať aj za mňa," dodal. Svojimi schopnosťami dokáže uchvátiť aj protihráčov. „Ten chlap je tehlová stena. Je veľmi talentovaný a to je dôvod, prečo stále hrá,“ povedal pre Fox sports Marcus Foligno z Buffala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Florida Panthers #Jaromír Jágr
Načítavajú sa športové výsledky...