Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pred halou New Jersey Devils bude stáť Brodeurova socha

Klub zámorskej hokejovej NHL New Jersey Devils 9. februára 2016 na slávnostnej ceremónii vytiahne pod strop štadióna dres s číslom tridsať, ktoré nosil legendárny brankár Martin Brodeur.

07.10.2015 07:44
Martin Brodeur Foto: ,
Martin Brodeur.
debata

Pred domovský stánok „diablov“ Prudential Center v Newarku navyše pribudne socha kanadského gólmana, ktorý tím priviedol trikrát k Stanleyho poháru.

„Nemyslím si, že existuje lepší spôsob, ako si uctiť hokejistu, než vyvesením jeho dresu a, ešte lepšie, sochou. Musím sa pozhovárať so sochárom a ubezpečiť sa, že ma správne vystihne,“ vyjadril sa podľa oficiálneho serveru NHL 43-ročný štvornásobný víťaz Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára, ktorý odchytal v drese New Jersey 1259 zápasov v základnej časti NHL a 205 v play-off.

Držiteľ viacerých klubových rekordov Brodeur bude štvrtým hráčom v histórii Devils, ktorého číslo vyradia z kolekcie. Do histórie už odišli štvorka Scotta Stevensa, trojka Kena Daneyka a dvadsaťsedmička Scotta Niedermayera.

Chára nazad v tréningu, Julien: Dobré znamenie

Slovenský obranca Zdeno Chára sa v utorok zapojil do tréningového procesu hokejistov Bostonu na prahu novej sezóny NHL. Po zranení v hornej časti tela sa 38-ročný kapitán tímu pripravoval individuálne. Bruins odštartujú ročník 8. októbra zápasom proti Winnipegu.

„Až tak ďaleko sa nepozerám, situácia sa môže zmeniť zo dňa na deň. Teším sa na stredajší tréning. Stanovil som si cieľ byť každým dňom lepší,“ citoval server NHL Zdena Cháru.

Trenčan sa zranil v prípravnom zápase proti tímu New York Rangers pri náraze od Ryana Bourquea na mantinel. Tréner Claude Julien podotkol, že vidieť Cháru znova na ľade je „dobré znamenie“. Jeho zdravotný stav budú vyhodnocovať po každej zaberačke na ľade.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanley Cup #New Jersey Devils #Martin Brodeur