Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ovečkin sa teší na finále, Rusi zo seba vydajú posledné zvyšky síl

Ruský hokejista Alexander Ovečkin dal o sebe vedieť hneď v prvom zápase na svetovom šampionáte v Prahe, po piatkovom prílete strelil v sobotu večer Američanom pri výhre 4:0 v semifinále jeden gól a na ďalší asistoval.

17.05.2015 00:06
Alexander Ovečkin Foto: ,
Alexander Ovečkin a obrovská ruská radosť na tribúnach O2 Arény.
debata (3)

Krídelník Washingtonu sa postupne rozohrával, v prvých dvoch tretinách sa ešte na ľade hľadal, v tretej však režíroval ruskú ofenzívu. Keď dostal kúsok priestoru, okamžite sa presadil. Celkovo strávil na ľade 16:34 min, amerického brankára Connora Hellebuycka ohrozil štyrikrát.

„Dnes sme hrali veľmi dobre v obrane, nedopúšťali sme sa chýb. Po tom, ako sme dali prvý gól, sa naša hra ešte zlepšila. V úvode zápasu som sa necítil najlepšie, postupne som sa rozkorčuľoval a rozohral. V tretej tretine sme využili naše možnosti,“ uviedol po zápase v mixzóne Alexander Ovečkin.

Veľkou oporou Ruska bol Sergej Bobrovskij, brankár Columbusu predviedol v O2 Arene 35 úspešných zákrokov a výraznou mierou sa podpísal na finálovej účasti Ruska. „Je to jeden z najlepších brankárov NHL. Hral som proti nemu už niekoľkokrát. Ak vidí puk, potom je mu veľmi ťažké dať gól,“ chválil spoluhráča Ovečkin.

Na Rusko čaká v nedeľu večer finále proti Kanade. Súboj dvoch veľmocí na záver bude ozdobou šampionátu. „Bude to zaujímavý súboj nielen pre fanúšikov, ale aj pre nás hráčov. Už netrpezlivo očakávam tento zápas. Je zbytočné veľa hovoriť, finále je finále,“ doplnil Ovečkin.

Na rozhodujúci súboj o zlato sa teší aj Iľja Kovaľčuk, ruskí hráči chcú vo finále vydať posledné zvyšky síl a obhájiť vlaňajší triumf z Minska. „Je to finále, posledný zápas v sezóne. Zostali nám posledné sily, teraz ich musíme dať do tohto duelu. Oba tímy sa poznajú, dôležité budú výkony brankárov a hra v presilovkách a oslabeniach,“ dodal Iľja Kovaľčuk.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #ruská hokejová reprezentácia #MS 2015 v hokeji