Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legenda sa vracia. Brodeur sa upísal St. Louis Blues

Rekordér vo viacerých štatistikách hokejovej NHL Martin Brodeur v utorok podpísal riadny kontrakt s klubom NHL St. Louis Blues.

02.12.2014 19:20
Martin Brodeur Foto: ,
Martin Brodeur.
debata

Do bránky sa postaví v jednom z troch nasledujúcich zápasov tímu na klziskách súperov. Dohoda znie do konca sezóny 2014/2015 v hodnote 700-tisíc dolárov.

Brodeur v pondelok prvýkrát trénoval na ľade s kompletným kádrom bluesmanov. „Sú to zvláštne pocity. Myslím si, že som pripravený. Ak ma požiadajú, aby som išiel chytať, nastúpim. Rozhodnutie by sme mali prijať v utorok. Som však rád za túto šancu, ktorú som dostal. Tvrdo pracujem a užívam si chvíle s mužstvom. Z posledných dní mám dobrý pocit,“ cituje web NHL.com Martina Brodeura.

Štyridsaťdvaročný brankár dostáva šancu pri zranení Briana Elliotta, ktorý je v tejto sezóne jednotkou Blues. Ten nastúpil zatiaľ v štrnástich zápasoch, v ktorých inkasoval v priemere 1,82 gólu na zápas. Momentálne ho trápia problémy v dolnej časti tela, dĺžka absencie je nejasná. V bránke St. Louis teraz dostáva priestor Jake Allen, ktorému kryje chrbát Jordan Binnington. Obaja sú však mladí brankári a nemajú veľa skúseností.

Brodeur je legenda New Jersey Devils. Po skončení minulej sezóny NHL mu vypršal kontrakt a na novom sa dlho nedohodol so žiadnym záujemcom. Kanaďan chcel chytať za klub, ktorý má šancu na zisk Stanleyho pohára.

Martin Brodeur je držiteľom nielen klubových rekordov New Jersey Devils a historicky najúspešnejším hráčom tohto klubu podľa ankety medzi fanúšikmi, ale aj lídrom rôznych štatistík brankárov v profilige. Odchytal v nej najviac víťazných zápasov (668) a dosiahol najviac shutoutov (124). Štvornásobný víťaz Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára pomohol Devils trikrát k Stanleyho poháru, s Kanadou získal zlato na ZOH 2002 a 2010.

Správu priniesol portál NHL.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #St. Louis Blues #Martin Brodeur