Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar prispel gólom k triumfu Detroitu, Halák vychytal výhru a asistoval

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák opäť potvrdil vynikajúcu formu v zámorskej NHL. Dvadsaťdeväťročný gólman chytil v piatkovom stretnutí 35 striel hráčov Floridy a k víťazstvu New Yorku Islanders 4:3 dokonca prispel aj asistenciou.

15.11.2014 07:35 , aktualizované: 08:51
Tomáš Tatar Foto: ,
Útočník Detroitu Tomáš Tatar oslavuje gól proti Chicagu.
debata

Halák síce po dvoch zápasoch bez inkasovaného gólu po sebe dostal tri góly, ale predviedol niekoľko skvelých zákrokov a vyhral štvrtý zápas v rade. Islanders si výhru napokon vybojovali až v samostatných nájazdoch aj keď desať minút pred koncom viedli 3:1. S tým Halák spokojný nebol.

Zostrih zápasu Florida - New York Islanders

„Za stavu 3:1 v tretej tretine musíme doviesť zápas do víťazstva v normálnej hracej dobe. Dali sme im nádej a oni to využili,“ povedal slovenský gólman, ktorý v 36. min po úspešnom zákroku posunul do rohu puk obrancovi Thomasovi Hickeymu, ten poslal do úniku Ryana Stroma, ktorý svoj nájazd premenil.

Halák si tak pripísal prihrávku na víťaznom góle, no jeho šou sa ešte neskončila. V závere druhej tretiny predviedol senzačný zákrok, kedy po strele Alexandra Barkova kurióznym spôsobom pritisol puk zadnou stranou masky k hornej žŕdke a zabránil istému gólu.

Kuriózny zákrok Jaroslava Haláka

V drese Islanders odohral takmer 21 minút Ľubomír Višňovský, na druhej strane ohrozil Haláka dvoma strelami Tomáš Kopecký. „Odohrali sme dobrý zápas a môžeme byt spokojní aj s bodom, nakoľko sme prehrávali 1:3 v tretej tretine. V samostatných nájazdoch je to už lotéria a šťastnejší boli Islanders,“ povedal pre svoju oficiálnu stránku Kopecký, ktorý v závere riadneho času zahodil tutovku, ktorou mohol rozhodnúť o triumfe Floridy. „Za vyrovnaného stavu v oslabení som mal veľkú šancu, keď som išiel minútu a pol do konca sám na brankára. To musím premeniť. Škoda, veľmi ma to mrzí, lebo si myslím, že sme odohrali dobrý zápas a dva body sú vždy lepšie ako jeden,“ dodal 32-ročný útočník.

K výhre Detroitu 4:1 nad Chicagom prispel jedným gólom Tomáš Tatar. Po troch zápasoch strávených na tribúne sa do zostavy Red Wings vrátil Tomáš Jurčo, ktorý nastúpil v druhom útoku Pavla Daciuka s Justinom Abdelkaderom. „Je to mladý hráč, ktorý tvrdo pracuje a zaslúži si šancu,“ komentoval tréner Mike Babcock. Jurčo sa v tejto sezóne bodovo trápi, v 12 dueloch si pripísal len dve asistencie.

Zostrih zápasu Detroit - Chicago

„Viem, že musím tvrdo makať a góly prídu,“ povedal Jurčo. Podporil ho aj Tatar. „Povedal som mu, nech sa netrápi. Musí prelomiť smolu a začať si veriť,“ povedal Tatar, ktorý dorazil strelu Joakim Anderssona a skóroval piaty raz v sezóne. V drese Chicaga odohral 16 minút Marián Hossa a bol na ľade pri jednom góle Detroitu.

Richard Pánik hral opäť vo štvrtom útoku Toronta a v súboji proti Pittsburghu (1:2) odohral necelých päť minút.

Slováci v nočných zápasoch NHL Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Tomáš Tatar strieľa tretí gól Detroitu v zápase...

Sumáre NHL

Detroit – Chicago 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Góly: 7. Glendening (Miller), 25. Franzén (Zetterberg), 26. TATAR (Andersson, Glendening), 58. Smith (Daciuk, Abdelkader) – 12. Kane (Toews, Seabrook)
Tomáš Tatar 1 gól, 6 striel, 2 tr. minúty, odohral 15:17, Tomáš Jurčo (obaja Detroit) 2 strely, odohral 10:48, Marián Hossa (Chicago) –1, odohral 16:11

Vancouver – Arizona 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Góly: 15. Hanzal (Yandle, Murphy), 36. Hanzal (Rieder, Erat), 36. Hanzal (Erat, Michálek), 40. Doan (Gagner, Yandle), 58. Yandle (Bödker, Gagner)

Philadelphia – Columbus 3:4 (1:2, 1:2, 1:0)
Góly: 13. Giroux (Streit, Voráček), 24. Voráček (B. Schenn, Simmonds), 42. Del Zotto (Giroux, Mason) – 9. Wisniewski (Johansen, Erixon) 18. Foligno (Erixon, Johansen), 30. Foligno (Johansen, Johnson), 34. Wisniewski (Foligno, Johansen)

Washington – New Jersey 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Gól: 50. Cammalleri

Florida – NY Islanders 3:4 po sam. nájadzdoch (1:0, 0:2, 2:1 – 0:0, 0:1)
Góly: 13. Hayes (Trocheck, Jokinen), 50. Campbell (Jokinen, Barkov), 58. Ekblad (Trocheck, Hayes) – 34. Tavares (Okposo, Bailey), 36. Strome (Hickey, HALÁK), 44. Kuľomin (Boychuk, Grabovskij), rozhodujúci sam. nájazd Okposo
Tomáš Kopecký (Florida) 2 strely, 2 tr.minúty, odohral 17:58, Ľubomír Višňovský 2 strely, +2, odohral 20:57, Jaroslav Halák (obaja Islanders) 35 úspešných zákrokov

Toronto – Pittsburgh 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Góly: 47. Franson – 38. Dupuis (Ehrhoff, Sutter), 41. Dupuis (Crosby, Bortuzzo)
Richard Pánik (Toronto) odohral 4:47

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Detroit Red Wings #Jaroslav Halák #Chicago Blackhawks