Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík prirovnáva Kopitara k Demitrovi, túži po finále

Slovenský hokejista Marián Gáborík si porozumel v ofenzíve Los Angeles Kings so Slovincom Anžem Kopitarom.

30.05.2014 11:30
Anže Kopitar Foto: ,
Anže Kopitar.
debata (2)

Zo slovensko-slovinskej spolupráce ťaží v play-off celý tím, aj vďaka nej vedie LA vo finále Západnej konferencie nad Chicagom 3:2 na zápasy. Gáborík si hru s Kopitarom pochvaľuje a podľa jeho slov mal podobné zručnosti ako Slovinec z jeho bývalých kolegov v útoku len zosnulý Pavol Demitra.

„Marián dodal nášmu tímu silu, akú sme v minulosti nemali. Pôsobím sedem rokov v tomto tíme, podobný hráč tu ešte nebol. Je veľkou hrozbou v presilovkách, dokáže sa v momente zbaviť súpera a poslať nebezpečný puk na bránku,“ povedal na oplátku na adresu Gáboríka podľa New York Times Kopitar.

Los Angeles má v piatok pred sebou druhý mečbal v konferenčnom finále. V stredu v Chicagu sa hral otvorený hokej a domáci si napokon v predĺžení vybojovali možnosť presunúť sériu do Kalifornie. Na rozdiel od zápasu číslo päť, v šiestom očakáva Slovák oveľa lepšiu hru v defenzíve z oboch strán. „Posledný duel bol síce pre fanúšikov výborný, ale pre nás určite nie. Chceme hrať iným štýlom, nemôžeme súpera púšťať do toľkých šancí a prečíslení. Potrebujeme pozornejšie brániť a nedávať Chicagu priestor v strednom pásme,“ povedal pre LA Times Gáborík.

Kings nechcú v piatok povoliť Blackhawks udržať si nádej na návrat série do Chicaga. Los Angeles vyhralo série v prvých dvoch kolách vždy v siedmom zápase, tentoraz podobný scenár nechcú pripustiť. Podľa Elias Sports Bureau nepostúpil do finále Stanleyho pohára žiaden tím, ktorý hral v prvých troch kolách vždy po sedem duelov. „Máme dostatok energie, ďalšie sily nám dodáva túžba po finále,“ poznamenal s jedenástimi gólmi najlepší strelec play-off Marián Gáborík.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Gáborík #Pavol Demitra #Anže Kopitar