Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejový džentlmen z Colorada sa dočkal prvého vylúčenia v sezóne

Až v 72. stretnutí sezóny v zámorskej NHL putoval útočník Colorada Avalanche Ryan O'Reilly prvýkrát na trestnú lavicu. Dvojminútový trest však nedostal za faul, ale za hranie so zlomenou hokejkou, čo pravidlá nepovoľujú.

30.03.2014 10:14
Ryan O'Reilly Foto: ,
Ryan O'Reilly.
debata

Rozhodcovia vylúčili O'Reillyho v 49. min sobotňajšieho súboja so San Jose. Sharks získali výhodnú presilovku štyroch proti trom, ktorú však nevyužili. O'Reillyho hokejka sa zlomila po buly, hráč však ešte bojoval o puk a odkopol ho korčuľou k mantinelu. Colorado zdolalo svojho súpera zo San Jose 3:2 a zabezpečilo si postup do play-off.

O'Reilly je v tejto sezóne najlepším strelcom Colorada, konto súperových brankárov zaťažil 26-krát. Navyše pridal aj 32 asistencií. Kanaďan sa nestal prvým hokejistom od roku 1981, ktorý by počas základnej časti NHL v jednom ročníku neputoval ani raz na trestnú lavicu a odohral minimálne 70 zápasov.

Naposledy to dokázal Butch Goring z New York Islanders, ktorý pred 33 rokmi odohral v základnej sezóne 78 duelov. „Mal som aj trocha šťastia,“ poznamenal podľa StarPhoenix o svojej dlhej šnúre bez trestu O'Reilly.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ryan O'Reilly