Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kouč Tortorella dostal dištanc. Jeho správanie bolo pre NHL nebezpečné

Tréner hokejistov Vancouveru Canucks John Tortorella dostal pätnásťdňový dištanc za správanie počas sobotňajšieho zápasu NHL s Calgary.

21.01.2014 12:29
John Tortorella Foto: ,
Tréner Vancouveru Canucks John Tortorella počas sobotňajšieho zápasu proti Calgary.
debata

Kouč západokanadského tímu nebude počas suspendácie poberať plat. Hneď po úvodnom vhadzovaní súboja sa strhla na ľade hromadná bitka. Tortorella sa hneval na svojho náprotivka Boba Hartleyho, že na ľad poslal na úvod štvrtú formáciu a už zo striedačky mu adresoval niekoľko slov a vyhrážok.

Pozrite si incident pred šatňou Calgary.

Počas prvej prestávky sa kouč Canucks snažil dostať k šatni súpera, cestu mu však zatarasilo pár hráčov Flames. „Konanie pána Tortorellu a jeho snaha vstúpiť do šatne Calgary Flames po prvej tretine boli nebezpečné a pre ligu neprijateľné. Tréneri v NHL majú zodpovednosť a mali by ísť príkladom aj v emočne vypätých momentoch. Pán Tortorella zlyhal pri svojej zodpovednosti,“ uviedol v stanovisku NHL viceprezident pre hokejové operácie Colin Campbell.

Vancouver súboj napokon vyhral 3:2 po samostatných nájazdoch. Tortorellova suspendácia je so spätnou platnosťou od 19. januára a vyprší 2. februára. Na lavičke bude chýbať v šiestich zápasoch, pred nimi, počas nich a po nich sa nemôže zapájať do tímovej komunikácie v oficiálnych priestoroch. Pre Tortorellu to nie je prvý dištanc, v roku 2009 dostal zákaz činnosti za hodenie fľaše s vodou počas play-off na striedačku Washingtonu a nevhodné komentáre.

Bez trestu neobišiel ani Bob Hartley, ktorý dostal od NHL pokutu 25-tisíc dolárov za stratu kontroly nad Kevinom Westgarthom, ktorý patril medzi iniciátorov hromadnej šarvátky.

debata chyba
Viac na túto tému: #John Tortorella