Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stamkos možno pôjde na olympiádu. Začal trénovať

Stačilo necelých päť týždňov a hokejista Steven Stamkos po úspešnej operácii zlomenej holennej kosti už začal s tréningom na ľade.

15.12.2013 10:19
Steven Stamkos Foto:
Steven Stamkos.
debata

Informujú o tom viaceré zámorské médiá. S tímom Tampy Bay sa vydal na zápas s New Jersey, pred ktorým absolvoval krátky tréning. Zatiaľ to však na Stamkosov návrat do zostavy nevyzerá, pri tréningu na ľade nemal na sebe výstroj.

„Cítim sa dobre, všetko ide podľa plánu. Robím malé kroky. Neustále sa však musím uisťovať, že je všetko v poriadku. Bolo skvelé, že som sa dostal na ľad. Psychicky mi to dosť pomáha,“ povedal Stamkos.

Proces zotavovania centra Tampy Bay však prebieha rýchlejšie než odhadovali lekárske prognózy a 23-ročný Kanaďan možno stihne februárové zimné olympijské hry v Soči. Pesimisti hovorili o návrate až niekedy v máji.

Stamkos sa zranil v súboji na ľade Bostonu, keď po kontakte s obrancom domácich Dougiem Hamiltonom narazil do ľavej žŕdky bránky. Hoci sa pokúšal vstať, pre bolesti pravej nohy to nebolo možné. Napokon ho odniesli z ľadu TD Garden na nosidlách. Röntgen v nemocnici odhalil zlomenú píšťalu. V 17 zápasoch sezóny nazbieral 23 bodov za 14 gólov a 9 asistencií.

debata chyba
Viac na túto tému: #Soči 2014 #Steven Stamkos #kanadská hokejová reprezentácia