Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Edmonton neskóroval doma tretíkrát po sebe, tretia výhra Flyers v rade

Hokejisti Philadelphie vyhrali prvýkrát v ročníku tri zápasy v zámorskej NHL v rade, v stredu si poradili s veľkým rivalom z Pittsburghu 2:1.

14.11.2013 08:46 , aktualizované: 10:31
Brayden Schenn Foto:
Brayden Schenn strelil Pittsburghu oba góly Philadelphie.
debata

V zostave Flyers opäť chýbal obranca Andrej Meszároš. „Snažíme sa vyhrať každý zápas, teraz sa nám to podarilo už trikrát za sebou. Základom je, že sme zlepšili hru v obrane a sme trpezlivejší v hre smerom dopredu,“ povedal Brayden Schenn. Flyers nemali optimálny vstup do sezóny, z prvých ôsmich stretnutí vyhrali len raz. „Dnešné víťazstvo je poriadne vydreté. Stále je však pred nami dlhá cesta,“ pridal názor tréner Philadelphie Craig Berube. Pre Penguins, za ktorých skóroval Sidney Crosby, je to tretí neúspech za sebou. Pittsburgh je napriek strate lídrom Metropolitnej divízie. „Prehry nie sú nikdy príjemné. Keď si vypracujete množstvo šancí, potom cítite, že ste mohli dosiahnuť viac,“ uviedol Crosby, s 24 bodmi líder kanadského bodovania súťaže.

Zostrih zápasu Pittsburgh - Philadelphia

Zach Parise z Minnesoty najskôr v 56. min vyrovnal stav stretnutia s Torontom na 1:1 a potom rozhodol sériu samostatných nájazdov. Hostia z Kanady viedli po góle Masona Raymonda z 28. min. Domácim sa zranil brankár Niklas Bäckström, ktorého v 11. min nahradil Josh Harding. Fínsky gólman musel z duelu odstúpiť po kolízii s Nazemom Kadrim, po zásahu do hlavy bol chvíľu otrasený. Útočník Maple Leafs hral v stredu agresívne, duel nedohral pre vyšší trest po tvrdom narazení na mantinel Mikaela Granlunda. Oba tímy sa stretli aj pred mesiacom, v Toronte prestrieľali Wild súpera 37:14, ale prehrali 1:4. Aj tentoraz bola Minnesota aktívnejšia. „Bol to podobný zápas. Jediný rozdiel bol vo výsledku. Dnes sme príliš za súperom v skóre nezaostávali a boli sme v hre o víťazstvo,“ povedal tréner Mike Yeo. Jeho zverenec Ryan Suter odohral v zápase 36 minút a v posledných troch dueloch má na konte 108:19 min, čo je najväčší priestor na ľade v troch dueloch od zavedenia merania v roku 2000.

Zostrih zápasu Minnesota - Toronto

V nepresvedčivých výkonoch pokračuje Edmonton, ktorý už v treťom domácom stretnutí v sérii nestrelil ani gól, čo sa mu stalo prvýkrát v histórii. Využili to hráči Dallasu, ktorí vyhrali 3:0. Z prvej nuly v sezóne a 23. v kariére sa tešil brankár Kari Lehtonen, ktorý si navyše pripísal aj jednu asistenciu. Oilers doma v ročníku vyhrali jediný zápas, naposledy v Rexall Place skórovali 24. októbra proti Washingtonu. Následne to nedokázali v súbojoch s Torontom (0:4), Detroitom (0:5) ani Dallasom. Z posledných desiatich zápasov vyhral Edmonton len jeden. „Na víťazstvá potrebujete góly. V úvode zápasu sme si vypracovali šance. Keď sme ich nepremenili, naša psychika išla dole,“ priznal tréner Oilers Dallas Eakins.

Zostrih zápasu Edmonton - Dallas

Výsledky stredajších stretnutí NHL:

Minnesota – Toronto 2:1 po sam. nájazdoch (0:0, 0:1, 1:0 – 0:0, 1:0)
Góly: 56. Parise (Coyle, M. Koivu), rozhodujúci sam. nájazd Parise – 28. Raymond (Rielly, Kadri)

Pittsburgh – Philadelphia 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Góly: 29. Crosby (Malkin, J. Jokinen) – 17. B. Schenn (Simmonds), 39. B. Schenn (Downie, Voráček)

Edmonton – Dallas 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Góly: 31. Peverley (Jordie Benn, Roussel), 60. Seguin, 60. Roussel (Daley, Lehtonen)

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #philadelphia #Edmonton