Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Útočník Hrivík sa drží v prvom tíme Rangers

Slovenský hokejista Marek Hrivík prežil prvé zužovanie kádra klubu NHL New York Rangers a pokračuje v príprave v kempe prvého mužstva.

16.09.2013 14:46
debata

Dvadsaťdvaročný odchovanec žilinského hokeja prišiel do zámoria už v auguste, aby sa čo najlepšie pripravil na kemp. V úvode prípravy je v dobrej kondícii a skvele pripravený.

Podľa bývalého hráča Rangers Adama Gravesa, ktorá v súčasnosti pracuje pre klub, je Hrivík inteligentným hokejistom, ktorý vie byť smerom dopredu kreatívny a postupne rastie aj jeho herný prejav. Graves hovorí, že po štyroch či piatich prípravných dueloch bude jasné, či má Hrivík šancu presadiť sa v NHL už v tejto sezóne.

Pochvalne sa na adresu hráča s nováčikovskou zmluvou vyjadril aj tréner Alain Vigneault. „Je dostatočne rýchly a zručný, čo je dnes v hokeji veľkou výhodou. Som zvedavý na jeho výkony v prípravných dueloch,“ tvrdil Rangers Vigneault.

Hrivík doteraz hrával za Hartford v AHL, v 40 stretnutiach minulej sezóny strelil sedem gólov a pridal 19 asistencií. Predtým pôsobil v Monctone v QMJHL. Do organizácie Rangers prišiel ako voľný hráč, keďže ho nedraftoval nijaký z klubov NHL. „Mal som menší rozhovor s trénermi. Snažil som sa ubezpečiť, či je moja hra správna. Doteraz som sa snažil utvárať priestor pre spoluhráčov, využívať moju rýchlosť a tvrdo pracovať v oboch rokoch ihriska. Mám sa pokúšať byť viac agresívny pred bránkou,“ uviedol Hrivík.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hrivík #New York Rangers