Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Meszároš chce ísť do novej sezóny s čistou hlavou

Vyskočená platnička, roztrhnutá achilovka, natrhnuté rameno a trochu hokeja k tomu. To bol v skratke uplynulý rok slovenského obrancu Andreja Meszároša (27). Zadák Philadelphie odohral v skrátenej sezóne NHL iba 11 zápasov a tvrdí, že takú maródku už nechce zažiť.

10.07.2013 12:00
Andrej Meszároš Foto: ,
Andrej Meszárošš.
debata

"Na začiatku kariéry som mal šťastie. Odohral som takmer tristo zápasov bez zranenia, ale teraz sa to akosi otočilo. Bola to jedna operácia za druhou… Taký je hokej a šport a len dúfam, že všetku smolu som si už vybral,“ vraví už s nadhľadom považskobystric­ký rodák.

Na predolympijský hokejový kemp do Vysokých Tatier prišiel minulý týždeň v dobrej nálade, aj keď jeho ľavému ramenu po aprílovej operácii ešte k stopercentnému stavu čosi chýba. V letnej príprave teda ešte nezaberá naplno.

"Rameno sa zlepšuje, ale momentálne rehabilitujem. Potrvá to ešte dva mesiace. Prioritou je pre mňa prísť do predsezónneho kempu zdravý. Dlho som nehral hokej, tak sa už veľmi teším na novú sezónu,“ podotýka skúsený obranca.

Na otázku, či sa po toľkých zdravotných patáliách nebude v súbojoch so súpermi na ľade podvedome šetriť, odpovedal rezolútne.

"Snažím sa, aby som bol úplne v poriadku a šiel do novej sezóny s čistou hlavou. Najhoršie by bolo neísť do súbojov naplno a stále mať niekde v podvedomí, že sa môžem zraniť.“ Philadelphia vlani po piatich rokoch chýbala v play off. Bol to dôsledok množstva zranení alebo slabších výkonov kľúčových hráčov?

"Skúsení hráči boli zranení, v závere aj viacerí obrancovia, a to sa podpísalo na konečnom výsledku. Máme mladý tím a nie všetci hráči mali dobrú formu. Dnes chce do play off postúpiť už každý a nám to vlani nevyšlo,“ vysvetlil.

Slovenský obranca Flyers naznačil, že mužstvo z metropoly Pensylvánie čakajú v novej sezóne viaceré zmeny v zostave. Ambície sú vysoké.

"Vedenie už vykúpilo zo zmluvy brankára Bryzgalova aj útočníka Briera. Do tímu prišli obranca Streit a tiež útočník Lecavalier. Najnovšie nastala dohoda aj s brankárom Emerym, takže máme aj druhého brankára. Možno ešte dôjde k nejakej ďalšej zmene,“ tvrdí hokejista, ktorého maximom v NHL je 39 bodov zo sezóny 2005/06 ešte v drese Ottawy.

Meszároš debutoval na majstrovstvách sveta medzi dospelými ešte v juniorskom veku v roku 2004 v Ostrave a Prahe. Slováci tam skončili na nepopulárnom 4. mieste. Štvrtí boli aj na ZOH 2010 vo Vancouveri, kde Meszároš rovnako nechýbal. Ako vidí najbližší olympijský vrchol v ruskom Soči?

"Nad olympiádou ešte nerozmýšľam. Je to ešte sedem mesiacov. Podstatné bude, aby som bol v januári zdravý a dobre pripravený. Chcem tam pomôcť k dobrému výsledku,“ uzavrel nateraz túto tému.

debata chyba