Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ottawa rozhodla v 88. minúte, Boston vedie už 2:0

Hokejisti Bostonu zvládli aj druhý domáci zápas série s New York Rangers a zvíťazili 5:2. V semifinále Východnej konferencie NHL vedú už 2:0. Ottawa zdolala Pittsburgh gólom v druhom predĺžení 2:1 a znížila na 1:2 na zápasy.

20.05.2013 07:25
Ottawa Senators Foto: ,
Radosť hráčov Ottawy po víťaznom góle do siete Pittsburghu.
debata

Bruins predviedli proti Rangers tímový výkon, o päť gólov sa podelilo päť strelcov vrátane nováčika z obrany Toreyho Kruga. Kapitán Zdeno Chára tentoraz nebodoval, hoci trikrát vystrelil a odohral 27:22 min. Hostia z New Yorku dvakrát vyrovnali, ale na tretí gól Johnnyho Boychuka z 33. min už nemali odpoveď. V tretej tretine víťazstvo domácich potvrdili Brad Marchand a Milan Lucic. Čech David Krejčí dvakrat asistoval a so 16 bodmi (5+11) kraľuje produktivite play off.

"Sme rýchli a snažíme sa hrať tak, aby to bola naša výhoda. Ak nám vychádza naša hra s rýchlym odovzdávaním puku, hrá sa proti nám veľmi ťažko,“ konštatoval Marchand pre nhl.com.

Teší sa útočník Rangers Ryan Callahan. Zdeno... Foto: SITA/AP, Elise Amendola
Rangers - Boston Teší sa útočník Rangers Ryan Callahan. Zdeno Chára tentoraz nezabránil gól v sieti Bostonu.

Brankár Rangers Henrik Lundqvist v posledných dvoch zápasoch série s Washingtonom pochytal všetky puky, ktoré na neho smerovali a skončil s čistým štítom. V ďalších dvoch súbojoch proti Bostonu však dostal dovedna osem gólov. Skúsený Švéd tvrdil po prehre 2:5, že rozhodli defenzívne chyby jeho spoluhráčov. „Darovali sme im tento zápas,“ zopakoval niekoľkokrát.

Videozáznam z 2. zápasu Boston - NY Rangers.

Drámu so šťastným koncom pre svojich hráčov videlo 20 500 divákov vo vypredanom Scotiabank Place v Ottawe. Favorizovný Pittsburgh viedol od 39. min po góle Tylera Kennedyho spomedzi kruhov 1:0. Keď v 59. min putoval na trestnú lavicu obranca Senators Erik Karlsson, zdalo sa, že hostia si už tretie víťazstvo v sérii postrážia. Stal sa opak. Čech Milan Michálek zbadal pred brankárom nabiehajúceho Daniela Alfredssona a 40-ročný švédsky kapitán domácich šikovným tečom 28 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnal na 1:1.

Potom sa hralo ešte celú jednu tratinu, ale rozhodlo sa až v tej ďalšej. V 88. min vystrelil z uhla na bránku Pittsburghu Andre Benoit, brankár Tomáš Vokoun len vyrazil pred seba a krídelník Colin Greening bekhendom dostal puk do siete. Fanúšikov Ottawy môže okrem tvrdo vybojovaného víťazstva tešiť aj fakt, že sa im do zostavy vrátil elitný stredný útočník Jason Spezza. Po operácii chrbta vynechal v tejto skrátenej sezóne 50 zápasov svojho tímu.

"Je to pre nás veľké víťazstvo. Nechceli sme prehrávať v sérii 0:3. Klobúk dolu pred Alfredssonom, ktorý nás dostal do predĺženia a tam je už všetko možné. Pri góle som sa len snažil udrieť do puku najsilnejšie, ako sa dalo,“ komentoval strelec rozhodujúceho gólu pre CBC. "Sedel som na trestnej lavici a bol som veľmi smutný. Potom však Alfredsson ukázal, prečo je naším kapitánom. Urobil to výborne,“ podotkol švédsky obranca Ottawy Karlsson.

Videozáznam z 3. zápasu Ottawa - Pittsburgh.

Pittsburgh delili sekundy od možno rozhodujúceho vedenia 3:0 v sérii. „Nešťastne sme ich nechali vyrovnať, ale rozhodnúť sme mohli aj v predĺžení. Šance sme na to mali. Teraz musíme nájsť spôsob, ako uspieť v ďalšom zápase,“ podotkol kapitán Pittsburghu Sidney Crosby.

Východná konferencia NHL – semifinále:
Boston – New York Rangers 5:2 (1:1, 2:1, 2:0) – stav série 2:0
Góly: 6. Krug (Horton, Krejčí), 23. G. Campbell (Krug, Mcquaid), 33. Boychuk (Marchand, P. Bergeron), 41. Marchand (P. Bergeron, Bartkowski), 53. Lucic (Krejčí, Hamilton) – 9. Callahan, 24. Rick Nash (Zuccarello, Girardi)
Zdeno Chára (Boston) odohral 27:22 min, 1 mínusový bod, 2 trestné minúty, 3 strely, 4 bodyčeky

Ottawa – Pittsburgh 2:1 po druhom predĺž. (0:0, 0:1, 1:0 – 0:0, 1:0) – stav série 1:2
Góly: 60. Alfredsson (M. Michálek, Gončar), 88. Greening (Benoit, Condra) – 39. Tyler Kennedy (Cooke)

debata chyba