Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík asistoval pri víťaznom góle, Budaja vystriedal Price

Štyria slovenskí hokejisti zasiahli v noci zo stredy na štvrtok do bojov v NHL. Bod do tabuľky produktivity si pripísal iba Marián Gáborík, ktorý asistoval pri víťaznom góle Columbusu v predĺžení na ľade Anaheimu.

18.04.2013 07:39 , aktualizované: 08:33
Boston - Buffalo Foto: ,
Hráč Bostonu Chris Kelly (č. 23) strieľa gól do siete Buffala, Andrej Sekera (č. 44) mu v tom nedokázal zabrániť.
debata

Blue Jackets sa vďaka triumfu 3:2 posunuli na ôsme miesto v Západnej konferencii a zvýšili svoje šance na účasť vo vyraďovacej časti.

„Keď sa pozriete na tabuľku, je vám jasné, že každý zápas je pre nás existenčný a nemôžeme si dovoliť strácať body. Veľmi to všetci prežívame,“ uviedol strelec víťazného gólu Columbusu, ruský obranca Fedor Ťutin.

V súboji slovenských obrancov Zdena Cháru a Andreja Sekeru bol úspešnejší hosťujúci Sekera. Jeho Buffalo zvíťazilo v Bostone 3:2 po nájazdoch a za ôsmou priečkou zaručujúcou postup do play off zaostáva už len o dva body. Favorizovaný Boston bol blízko víťazstva, ale 27 sekúnd pred naplnením 60. min si domáci nechali streliť gól z hokejky Codyho Hodgsona na 2:2 a v nájazdoch potom rozhodol Drew Stafford. Bruins napriek prehre získali bod, ktorý im zaručuje definitívu účasti v play off.

Videosumár zo zápasu Boston - Buffalo.

Stretnutie v TD Garden malo aj iný ako športový rozmer. Bola to prvá športová udalosť v meste od pondelkovej tragédie na Bostonskom maratóne. Po zápase sa oba tímy zhromaždili v strede ľadovej plochy, zdravili fanúšikov, ktorí mohutne kričali: „U-S-A!“

„Bol to jeden z tých zápasov, ktoré hráte nielen pre svoj tím, ale aj svoje mesto,“ cituje nhl.com centra Bostonu Patricea Bergerona.

Petrovi Budajovi sa nevydaril zápas v Pittsburghu. V bránke Montrealu vydržal iba úvodných 20 minút. Trikrát inkasoval z deviatich striel, a tak ho vystriedal Carey Price. Ani ten nebol úspešnejší, preto Montreal prehral na ľade lídra Východnej konferencie 4:6.

"Musíme sa vrátiť k hre, ktoru sme boli úspešní v úvode sezóne. V posledných troch zápasoch sme dostali rýchle góly na začiatku a už sme to potom neotočili,“ vravel po stretnutí Carey Price pre nhl.com.

Videosumár zo zápasu Pittsburgh - Montreal

Pittsburgh zvíťazil doma štrnásty raz z ostatných pätnástich zápasov a to aj napriek tomu, že nastúpil bez lídrov Sidneyho Crosbyho, Jevgenija Malkina a tiež Jamesa Neala a Paula Martina. Skúsený Jarome Iginla sa presilovovým gólom na 3:0 dostal cez hranicu 1100 bodov v kariére, čo sa mu podarilo ako 58. hráčovi v histórii NHL.

„Prvé miesto v tabuľke počas sezóny určite nebolo témou, ale zlepšujeme sa ako mužstvo a cítiť to. Do konca základnej časti už nezostáva veľa zápasov, pokúsime sa hrať naďalej čo najlepšie,“ uviedol 35-ročný skúsený útočník, ktorý prišiel do Pittsburghu koncom marca z Calgary.

Sumáre z NHL

Calgary – Detroit 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Góly: 14. Stempniak (Sarich, Baertschi), 43. Begin, 53. Begin (Horák) – 33. Nyquist (Andersson, Cleary), 58. Franzén (Quincey, B. Smith)

Pittsburgh – Montreal 6:4 (3:0, 2:2, 1:2)
Góly: 8. B. Sutter (Niskanen, Letang), 10. Morrow (Dupuis, Adams), 20. Iginla (Kunitz, Letang), 25. Morrow (Bennett, Niskanen), 31. B. Sutter (Morrow, Tyler Kennedy), 46. Murray (Iginla) – 28. Gionta (Prust, Eller), 38. Galchenyuk (Eller, Moen), 45. Dumont (Desharnais, Pacioretty), 60. Markov (Desharnais, Y. Weber)
Peter Budaj (Montreal) odchytal prvú tretinu, zneškodnil 6 z 9 striel súpera (úspešnosť 66,7%)

Anaheim – Columbus 2:3 po predĺž. (1:0, 0:1, 1:1 – 0:1)
Góly: 12. Vatanen (Getzlaf, Perry), 45. Steckel (Palmieri, Souray) – 37. Comeau (Wisniewski), 50. Calvert (Dubinski, Prout), 63. Ťutin (Foligno, GÁBORÍK)
Marián Gáborík (Columbus) odohral 19:58 min, raz asistoval a päťkrát vystrelil na bránku

Boston – Buffalo 2:3 po nájazdoch (1:1, 1:0, 0:1 – 0:0, 0:1)
Góly: 6. Paille (Kelly), 35. Kelly (Paille, Ference) – 19. Vanek (Ehrhoff, Ennis), 60. Hodgson (Vanek, Stafford), rozhodujúci nájazd premenil Stafford
Zdeno Chára (Boston) odohral 26:57 min a pripísal si 2 strely, 2 zblokované strely, 2 trestné minúty a 2 bodyčeky – Andrej Sekera (Buffalo) na ľade pobudol 27:39 min, dvakrát vystrelil, 2 strely zblokoval a pridal mínusový bod

debata chyba