Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trinásty gól Kopeckého, asistencie Sekeru a Cháru. Pittsburgh prehral

Koniec víťaznej série Pittsburghu, ale aj gól a dve asistencie slovenských hokejistov priniesli utorkové zápasy NHL. Obrancovia Zdeno Chára a Andrej Sekera si pripísali prihrávku na gól a útočník Tomáš Kopecký skóroval.

03.04.2013 07:32 , aktualizované: 08:11
Tomáš Kopecký Foto: ,
Tomáš Kopecký a jeho radosť z gólu do siete Tampy.
debata

Všetci traja zároveň so svojimi mužstvami zvíťazili. Chárov Boston zdolal Ottawu 3:2, Kopeckého Florida zvíťazila ako hosťujúci tím nad Tampou po nájazdoch 3:2 a hokejisti Buffala so Sekerom šokovali Pittsburgh. Na jeho ľade zvíťazili Sabres 4:1 a prestrihli domácim 15-zápasovú šnúru víťazstiev. Útočník Kevin Porter strelil prvé dva góly v sezóne a pri druhom z nich na konečných 4:1 asistoval aj slovenský obranca Sekera.

Penguins nastúpili prvý raz v sezóne bez svojho kapitána Sidneyho Crosbyho a jediný ich gól strelila nová akvizícia z Calgary Jarome Iginla. Po 15 marcových víťazstvách „tučniakov“ prišla hneď v prvom aprílovom zápase prehra.

Videozáznam zo zápasu Pittsburgh - Buffalo.

"Nehrali sme tak dobre, ako vo väčšine zápasov počas víťaznej série. Niečo tomu chýbalo,“ komentoval brankár Pittsburghu Marc-Andre Fleury pre nhl.com. „Ak chcete prerušiť víťaznú sériu takému kvalitnému tímu, akým je Pittsburgh, musíte zahrať výborne. Nám sa to dnes podarilo počas celých 60 minút. Som na to hrdý,“ prezradil tréner Buffala Ron Rolston.

Boston zdolal Ottawu aj štvrtý raz v tomto ročníku NHL a opäť o jeden gól. Bruins vyhrali trinásť z ostatných štrnástich zápasova na konte majú už 50 bodov. V zaujímavom stretnutí videli diváci v TD Garden až 97 striel na bránku, z toho 50 v podaní domácich.

Tvrdosť Zdena Cháru pocítil aj švédsky útočník... Foto: SITA/AP, Elise Amendola
Zdeno Chára Tvrdosť Zdena Cháru pocítil aj švédsky útočník Ottawy Mika Zibanejad.

Slovenský kapitán Bostonu Zdeno Chára si pripísal deviatu asistenciu v sezóne, keď jeho strelu od modrej čiary tečoval v 4. min do bránky hostí Čech David Krejčí. Chára strávil na ľade 27:09 min, najviac z hráčov oboch tímov. O víťazstve domácich rozhodol v 51. min Nathan Horton.

Videozáznam zo zápasu Boston - Ottawa.

"Trochu to hnevá. Hráme 60 minút dobre a aj tak to nestačí. Možno chýba tých päť percent navyše,“ tvrdil po zápase brankár Ottawy Robin Lehner pre zámorské médiá.

Tomáš Kopecký otvoril v 8. min skóre zápasu Tampa Bay – Florida. Trinásty gól v sezóne dosiahol tak, že v presilovke tečoval strelu spoluhráča TJ Brennana za chrbát domáceho gólmana Mathieua Garona. Florida viedla v Tampe po dvoch tretinách už 2:0, ale napokon rozhodla o treťom víťazstve v rade až v nájazdoch. Kopecký má na konte 23 bodov a je tretím najproduktívneším hráčom svojho mužstva.

V utorok uspel aj obranca Ľubomír Višňovský, hoci nebodoval. Jeho tím New York Islanders zdolal na domácom ľade Winnipeg 5:2 a naďalej živí šancu na play-off. Momentálne sú „ostrovania“ vo Východnej konferencii na postupovej ôsmej priečke dva body pred mestským rivalom Rangers. Višňovský ukončil zápas s plusovým bodom a dvoma strelami na bránku.

Ani prvý hetrik v kariére českého útočníka Jiřího Tlustého nepomohol Caroline k bodom v súboji s Washingtonom. Domáci ešte v 19. min prvej tretiny viedli 2:0, ale 39 sekúnd pred jej koncom Alexander Ovečkin krásnou strelou znížil a nakopol hostí k obratu. Tí napokon zvíťazili 5:3. Skvelý ruský útočník sa tešil z dvoch gólov a jednej asistencie, ale prvou hviezdou zápasu sa stal švédsky center Capitals Nicklas Bäckström, ktorý prihrával na štyri góly.

Videozáznam zo zápasu Carolina - Washington.

„Tvrdá práca a rýchle posúvanie puku, to bol kľúč k nášmu víťazstvu. Každý zápas je pre nás hop alebo trop. Musíme tvrdo makať, ak chceme ešte postúpiť do play-off,“ uviedol Bäckström, ktorý má na konte už 29 asistencií. Washingtonu patrí na východe desiata priečka tri body za momentálne postupujúcimi Islanders.

Sumáre NHL

Boston – Ottawa 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Góly: 4. Krejčí (Chára, Lucic), 5. Seguin (Marchand), 51. Horton (Lucic, Krejčí) – 3. Greening (Z. Smith, Methot), 42. Benoit (Silfverberg, Zibanejad),
Zdeno Chára (Boston) odohral 27:09 min, jedna asistencia, 5 striel, 2 bodyčeky, 2 zblokované strely

New York Islanders – Winnipeg 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Góly: 17. Lee (M. Martin, Cizikas), 30. C. McDonald (Grabner, Streit), 40. Nielsen (Bailey, Streit), 58. Moulson (Tavares, Boyes), 60. Tavares (Boyes, Moulson) – 19. Postma (Tangradi, Wellwood), 27. Postma (Thorburn, Tangradi),
Ľubomír Višňovský (NY Islanders) odohral 21:26 min, dve strely, jeden plusový bod a jedna zblokovaná strela

Carolina – Washington 3:5 (2:1, 1:4, 0:0)
Góly: 12. Tlustý (Sanguinetti, Siomin), 15. Tlustý (M.-A. Bergeron, E. Staal), 22. Tlustý (E. Staal, Siomin) – 20. Ovečkin (Nicklas Bäckström, Carlson), 21. Green (Nicklas Bäckström, Ovečkin), 25. Green (Nicklas Bäcström), 32. Ovečkin (Nicklas Bäckström, Johansson), 40. Joel Ward (Johansson)

Pittsburgh – Buffalo 1:4 (1:2, 0:2, 0:0)
Góly: 14. Iginla (Kunitz, Malkin) – 11. Porter, 19. Ott (Pominville, Pardy), 23. Hodgson (Pominville, Pysyk), 24. Porter (Flynn, Sekera)
Andrej Sekera (Buffalo) odohral 23:57 min, jedna asistencia, dva plusové body, jedna strela na bránku a jeden bodyček

Tampa Bay – Florida 2:3 po sam. nájazdoch (0:1, 0:1, 2:0 – 0:0, 0:1)
Góly: 46. Pyatt (Purcell, Carle), 51. Killorn (Hedman, Purcell) – 9. Kopecký (Brennan, Fleischmann), 37. Rallo (Brennan, Kuba)
Tomáš Kopecký (Florida) odohral 20:15 min, jeden gól, tri strely na bránku, jedna zblokovaná strela

Videozáznam zo zápasu Tampa Bay - Florida.

Nashville – Colorado 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)
Góly: 49. Hörnqvist (Beck, S. Weber), 59. Legwand (Beck, Hörnqvist), 60. Gaustad (Klein, Legwand) – 42. Duchene (Parenteau, Hunwick)

Phoenix – Los Angeles 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Góly: 12. Yandle (Chipchura, Torres), 32. Lombardi (Klinkhammer, Boedker) 58. Yandle (Vermette, Chipchura) – 13. Williams

debata chyba