Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gólová prestrelka v Bostone. Chárov vlastný gól, víťazstvo pre Budaja

Dvaja slovenskí hokejisti zasiahli do bojov v NHL v noci zo stredy na štvrtok. Zdeno Chára a Peter Budaj nastúpili v bostonskej TD Garden proti sebe a z víťazstva sa tešil brankár Montrealu.

28.03.2013 07:08
Boston - Montreal Foto: ,
Radosť hráčov Montrealu po víťaznom góle Brendana Gallaghera (č. 11) v nájazdoch.
debata (1)

Bol to zaujímavý zápas pre oko diváka. V súboji o lídra Severovýchodnej konferencie uspeli hostia z Montrealu až v samostatných nájazdoch. V riadnom hracom čase padlo desať gólov. Boston prehrával 0:1, viedol 4:2, ale desať sekúnd pred naplnením 60. min vyrovnal na 5:5 hosťujúci obranca Andrej Markov v presile o dvoch mužov.

Jeho strelu si nešťastne stečoval do vlastnej siete kapitán Bostonu Zdeno Chára. Jeho krajan Peter Budaj sa postavil do bránky od tretej tretiny, keď vystriedal Careyho Pricea (v druhej tretine inkasoval štyrikrát). Za svoj chrbát pustil už len jednu strelu a v nájazdoch ani jednu. Postupne si na 30-ročnom Bystričanovi vylámalo zuby až šesť strelcov Bruins. Montreal sa dostal na čelo divízie o bod pred Boston.

„Prehrávali sme 2:4, ale zabojovali o návrat do zápasu. Veď sú to len dve úspešné strely a ukázali sme, že sa to dá. V hokeji často neviete dopredu, čo sa stane. Gól je niekedy záležitosťou odrazeného puku, ale aj tvrdej práce. My sme tej poctivej práce predviedli dosť v tomto stretnutí,“ cituje serever nhl.com Petra Budaja.

Videozáznam zo zápasu Boston - Montreal.

Atraktívny duel, ale s menším počtom gólov, odohrali v St. Paul Minnesota a Phoenix. Domáci viedli 2:0, ale na začiatku tretej tretiny prehrávali 2:3. Päťdesiatpäť sekúnd pred treťou sirénou obranca Ryan Suter vyrovnal a o víťazstve „divochov“ nad „kojotmi“ rozhodol v tretej minúte predĺženia fínsky center Miko Koivu.

„Nehrali sme svoj najlepší hokej, ale napriek tomu sme zvíťazili. Na druhej strane všetci moji hráči vedia, že musia hrať lepšie. Ešte že máme individuality, ktoré majú schopnosť rozhodnúť zápas,“ povedal kouč Minnesoty Mike Yeo.

V súboji San Jose – Anaheim v domácom drese opäť chýbal na ľade slovenský útočník Michal Handzuš. Domáci strelili za prvých desať minút tri góly a prakticky rozhodli zápas. Anaheimu uštedrili štvrtú prehru za sebou, z toho druhú v rozpätí troch dní vo vzájomnom stretnutí. Na víťazstve 4:0 mal veľký podiel fínsky gólman Antti Niemi, ktorý sa dopracoval k druhému shutoutu v sezóne.

Sumáre z NHL

Boston – Montreal 5:6 po sam. nájazdoch (0:1, 4:1, 1:3 – 0:0, 0:1)
Góly: 24. Hamilton (Seguin, Patrice Bergeron), 28. Marchand (Patrice Bergeron, Seguin), 38. Patrice Bergeron (Peverley, Krug), 38. Horton (Krejčí), 52. Seguin (Marchand, Patrice Bergeron) – 5. Ryder (Plekanec, Gionta), 23. Subban (Galčeňuk, Eller), 44. Ryder (Plekanec, Gionta), 53. Gallagher (Pacioretty, Desharnais), 60. Markov (Plekanec, Subban), rozhodujúci nájazd premenil Gallagher
Zdeno Chára (Boston) odohral 29:23 min, 4 strely na bránku, 2 plusové body, 4 trestné minúty a 4 bodyčeky
Peter Budaj (Montreal) chytal od tretej tretiny, kryl 14 z 15 striel a pripísal si víťazstvo po nájazdoch, keď nedostal ani jeden gól zo šiestich pokusov domácich

Minnesota – Phoenix 4:3 po predĺž. (1:0, 1:2, 2:1 – 1:0)
Góly: 16. Mitchell (Rupp, Stoner), 26. Cullen, 60. Suter (Spurgeon, M. Koivu), 63. M. Koivu (Parise, Brodin) – 32. Klinkhammer (Gordon, Moss), 35. Gordon (Yandle, Moss), 42. Stone (Doan, Klinkhammer)

Calgary – Colorado 4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
Góly: 9. Hudler (Červenka, Backlund), 13. Begin (Jackman, Sarich), 25. Cammalleri (Comeau), 33. Cammalleri (Wideman, Tanguay) – 25. McGinn (Parenteau, Barrie), 30. Landeskog (Zanon, O'Reilly), 53. O'Reilly (Hejduk, Parenteau)

San Jose – Anaheim 4:0 (3:0, 0:0, 1:0)
Góly: 1. Pavelski (Galiardi, Clowe), 5. Marleau (Couture, Wingels), 10. Burns (Wingels, Havlát), 47. Wingels (Couture, D. Boyle)

1 debata chyba