Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halákovi chýbalo k shutoutu 17 sekúnd. Blues prehrali v predĺžení

Šesť zápasov chýbal Jaroslav Halák pre zranenie slabín v bránke St. Louis. V stredu však nechýbalo veľa, aby na ľade Colorada v Denveri slovenský brankár vychytal tretiu svoju nulu v sezóne.

21.02.2013 07:14
Pittsburgh - Philadelphia Foto: ,
Obranca Philadelphie Nicklas Grossmann je pri puku a čochvíľa strelí gól do bránky Pittsburghu.
debata

Radosť mu pokazil domáci útočník David Jones, ktorý skóroval necelých 17 sekúnd pred koncom predĺženia. Dovtedy gól nepadol.

Halák čelil 20 strelám z hokejok hráčov Colorada a na konci mal úspešnosť zásahov 95%. Na súťažný zápas nastúpil prvý raz od 1. februára a svojho zranenia v súboji proti Detroitu. Domáci brankár Semjon Varlamov oslavuje desiaty shutout kariéry, druhý v tejto sezóne.

„Získali sme dva body proti hokejovo silnému tímu. Moji hráči sa na ne tvrdo nadreli,“ komentoval tréner víťazného tímu Joe Sacco. „Niekedy mávam päť-šesť striel na zápas a nič tam nepadne. Dnes som mal jednu a vyšlo. Je to zvláštne, ale občas to tak funguje,“ vravel strelec víťazného gólu David Jones pre nhl.com.

Videozáznam zo zápasu Colorado - St. Louis.

Gólová prestrelka sa odohrala v Pittsburghu a šťastný koniec mala pre hostí z Philadelphie. Domáci síce dve minúty pred koncom riadneho hracieho času krvopotne vyrovnali na 5:5, ale posledné slovo mal český krídelník hostí Jakub Voráček.

Len 32 sekúnd po vyrovnávajúcom góle Brendana Suttera preklopil víťazstvo na stranu Flyers. Dovŕšil tým čistý hetrik v tomto stretnutí, svoj prvý v NHL. Súboj pripomenul divoké minuloročné play-off medzi týmito dvoma súpermi, keď útoky rovnako výrazne dominovali nad obranami. Philadelphia potvrdila, že na ľade Pittsburghu jej to ide. Z posledných siedmich zápasov zvíťazila v šiestich.

Gólová prestrelka medzi Pittsburghom a Philadelphiou.

"Bol to skvelý zápas pre fanúšikov, aj hráčov, čiže pre všetkých. Dobrá hokejová atmosféra hodná play-off,“ pochvaľoval si tréner Flyers Peter Laviolette. "Nikdy netušíte, čo sa stane, keď nastúpime proti Pittsburghu. Je to vždy hore-dolu,“ pripomenul Wayne Simmonds pre nhl.com. Krídelník Philadelphie si pripísal tzv. hetrik Gordieho Howea – strelil dva góly, pridal asistenciu a ešte sa aj pobil s Tannerom Glassom.

V treťom stredajšom zápase hokejisti Calgary doma prehrali s Los Angeles 1:3. Obhajcovia triumfu v Stanleyho pohári si len 24 hodín po víťazstve 3:1 v Edmontone poradili rovnakým výsledkom aj s hráčmi Calgary.

Sumáre stredajších zápasov NHL:

Colorado – St. Louis 1:0 po predĺž. (0:0, 0:0, 0:0 – 1:0)
Gól: 65. D. Jones (Hunwick)
Jaroslav Halák (St. Louis) chytil 19 z 20 striel, ktoré na neho smerovali a mal úspešnosť zásahov 95%

Calgary – Los Angeles 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Góly: 15. Brodie (Iginla, Hudler) – 7. D. Brown (Kopitar, Scuderi), 16. Lewis (J. Carter, Scuderi), 50. J. Carter M. Richards, Clifford)

Pittsburgh – Philadelphia 5:6 (2:2, 0:1, 3:3)
Góly: 6. Niskanen (Letang), 8. Malkin (P. Martin, Neal), 46. Tyler Kennedy (P. Martin, Orpik), 53. Neal (Malkin, Crosby), 58. Brandon Sutter (P. Martin, Cooke) – 12. Grossmann (Knuble, Couturier), 13. Simmonds (Briere), 40. Voráček (Simmonds, B. Schenn), 41. Voráček (Coburn, Giroux), 48. Simmonds (Talbot, Gervais), 59. Voráček (Giroux)

debata chyba