Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nebol zdravý a strelil hetrik. Nech je radšej vždy chorý, želá si Daciuk

Dva dni nebol Henrik Zetterberg na ľade. Mal zvýšenú teplotu a kašľal. V piatok v Joe Luis Arene však nový kapitán Detroitu exceloval. Bol pri všetkých piatich góloch svojho tímu.

02.02.2013 13:18
Henrik Zetterberg Foto: ,
Henrik Zetterberg sa teší so spoluhráčmi z gólu do siete St. Louis.
debata

Hetrikom a dvoma asistenciami zariadil víťazstvo 5:3 nad silným St. Louis. Tridsaťdvaročný Švéd celkovo odkorčuľoval takmer 22 minút a pridal aj 8 striel a 9 víťazných vhadzovaní.

„Nech je chorý radšej stále, ak má hrať takto,“ pousmial sa na adresu švédskeho spoluhráča Rus Pavel Daciuk. "Bola to Hankeho noc,“ dodal Daciuk pre Detroit Free Press.

Prvý gól strelil už v 7. min v presilovej hre o dvoch mužov. Druhý pridal o necelé dve minúty z úniku po presnom pase od krajana Jonathana Ericssona. V situácii jeden na jedného bekhendom umiestnil puk medzi betóny Jaroslava Haláka. Potom hostia zabrali a od 25. min dokonca viedli 3:2. Lenže Detroit mal Zetterberga. V 35. min našiel parádnou prihrávkou cez celú šírku útočnej tretiny Ericssona a oplatil mu asistenciu na svoj gól.

"Keby som bol ja pár dní chorý, ledva by som potom korčuľoval. A on? Zdalo sa mi, že na ľade lieta,“ vystrúhal Ericsson poklonu svojmu krajanovi.

„Červené krídla“ dostali opäť krídla po elegantnej presilovkovej strele zápästím v podaní Daciuka. Samozrejme, prihrával mu Zetterberg.

Švéd si ale svoj najlepší kúsok nechal na záver zápasu. Skóroval síce do prázdnej bránky, ale vôbec to nebolo jednoduché. Trinásť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času v polohe ležiac na ľade posunul špičkou hokejky puk za bránkovú čiaru. A to sa mu v strelení gólu snažili zabrániť až dvaja hráči Blues.

Uplynulo len pár sekúnd a fanúšikovia Detroitu zahádzali ľad čiapkami na počesť dovŕšeného hetriku. Piateho v podaní Zetterberga v jeho kariére.

„Som rád, že to vyšlo. Už mi ten pocit chýbal,“ vravel šťastný strelec.

Švédsky krídelník si zápas s piatimi bodmi zopakoval po vyše troch rokoch. Tri góly a dve asistencie zaznamenal aj 14. novembra 2009 proti Anaheimu.

„Jeho gól zo záveru zápasu bol fantastický. Najlepší hráči sú aj najsúťaživejší. A Zetterberg svojím gólom dokázal, že je ultrasúťaživý,“ povedal pre zámorské médiá tréner Detroitu Mike Babcock.

debata chyba