Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štyridsiatnici ako za mlada. Jágr a Selänne sa uviedli 4 bodmi

Hneď na začiatku sa rozhodli ukázať, že ešte nepatria do starého železa. Dvaja štyridsiatnici Jaromír Jágr a Teemu Selänne sa štyrmi bodmi výrazne pričinili o víťazstvá svojich tímov v úvodných zápasoch skráteného ročníka NHL.

20.01.2013 09:52
Teemu Selänne Foto: ,
Teemu Selänne sa teší po druhom svojom góle do siete Vancouvru.
debata

Čech Jágr bol pri všetkých štyroch góloch Dallasu v súboji s Phoenixom. Dva góly sám strelil a pridal aj dve asistencie. Domáci zvíťazili najmä jeho zásluhou 4:3. Najproduktívnej­šieho Európana v histórii NHL zvolili za prvú hviezdu zápasu.

"Prvý zápas je vždy výnimočný. Mali sme len týždňový tréningový kemp a potrebujeme sa zohrať,” vravel pre idnes.cz Jágr. K svojej vydarenej premiére v drese Stars hokejista, ktorý 15. februára oslávi 41. narodeniny, dodal: "Bolo to ako v Pittsburghu v roku 1996, ale ja som sa od začiatku necítil veľmi dobre. Nespím dobre a na ľade som to pocítil. Možno to bude ešte časovým posunom.”

Jágr vylepšil svoj gólový účet v NHL na 667 presných zásahov a tým akoby hodil rukavicu ďalšiemu skvelému veteránovi Selännemu. Už 42-ročný Fín bol na ľade Vancouvru dominantnou postavou ofenzívy Anaheimu, keď rovnako ako Jágr dosiahol dva góly a dve asistencie. Nečudo, že obaja štyridsiatnici sa po prvom súťažnom dni usadili na čele kanadského bodovania NHL.

Selänne vo veku 42 rokov a 200 dní sa stal najstarším hráčom so štyrmi bodmi od čias legendárneho Gordieho Howea. Ten ich dosiahol vo veku 42 rokov a 341 dní v roku 1971.

„Fyzicky sa cítim dobre, ale potrvá štyri-päť zápasov, kým si moje nohy zvyknú na tú záťaž. Už sa nemôžem dočkať, kedy sa to stane. Lebo je oveľa zábavnejšie hrať dobre a ešte sa pritom aj dobre cítiť,” zasmial sa fínsky "blesk“.

K momentálnemu stavu, že spolu s Jágrom majú po prvých zápasoch na konte najviac bodov, napoly vážne podotkol: "Tešme sa, starí chlapi. Lebo táto súťaž je po väčšinu nocí o mladých chlapcoch.”

Nestarnúci Selänne odohral svoj 1342. zápas v zámorskej profikariére a dosiahol 1410. bod. V historickej tabuľke produktivity sa posunul na 18. miesto pred Dala Hawerchuka.

"Veľmi si to vážim. Keď som začínal v NHL vo Winnipegu, Hawerchuk bol v tomto meste modlou,” vyhlásil Selänne.

debata chyba