Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík rozhodol drámu v treťom predĺžení, Nashville znížil

Hokejisti New Yorku Rangers zvíťazili v treťom zápase 2. kola play off zámorskej NHL vo Washingtone 2:1 po treťom predĺžení. Hrdinom sa stal Marián Gáborík, ktorý v 115. min prekonal Holtbyho. Rangers sa v sérii ujali vedenia 2:1 na zápasy.

03.05.2012 07:29 , aktualizované: 08:32
Marián Gáborík, radosť Foto:
Marián Gáboríkl (vľavo) sa teší so spoluhráčmi z víťazného gólu v treťom predĺžení tretieho zápasu druhého kola play off vo Washingtone.
debata

Východná konferencia, 2. kolo play off

Východná konferencia.
Východná konferencia. Východná konferencia.

WASHINGTON – NY RANGERS 1:2 pp (0:0, 1:1, 0:0 – 0:0, 0:0, 0:1)
stav série: 1:2

Góly: 32. Carlson (Siomin, Alzner) – 27. Callahan (Del Zotto, GÁBORÍK), 115. GÁBORÍK (Richards, Girardi).
Strely na bránku: 46:49. Brankári: Holtby – Lundqvist. Vylúčenia: 4:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 18 506 divákov.
Hviezdy zápasu: GÁBORÍK, Lundqvist, Holtby

V základnej časti strieľal góly ako na bežiacom páse, v play off sa však doposiaľ trápil. Marián Gáborík, 41-gólový strelec Rangers, zaznamenal v stredajšom stretnutí druhého kola vyraďovacích bojov vo Washingtone len druhý presný zásah – o to väčšiu hodnotu však mal. Slovenský krídelník ním v 115. min rozhodol o druhom triumfe svojho tímu v sérii konferenčného semifinále.

,,Verím, že tento gól dostane Gabbyho späť do rytmu. V ďalšom priebehu play off ho budeme potrebovať v plnej sile. Po toľkých hodinách hokeja už šlo o hru nervov. Mal som pocit, že náš tím sa dostáva stále do väčšej výhody. Chalani sú na to totiž mentálne veľmi dobre. Nikdy sa nevzdajú," povedal po stretnutí tréner New Yorku John Tortorella.

Gáboríkova bezgólová séria trvala v play off už osem zápasov. Prvý gól strelil tridsaťročný Trenčan hneď v úvodnom súboji prvého kola proti Ottawe. V stredajšom súboji bol pri chuti, vyslal až štrnásť streleckých pokusov – sedem z nich mierilo na bránku, tri mimo a zvyšné štyri zblokovali hráči súpera. Gáborík zaznamenal okrem gólu aj asistenciu na presný zásah kapitána Callahana a po stretnutí ho vyhlásili za prvú hviezdu.

Druhým hrdinom Rangers bol brankár Henrik Lundqvist, ktorý zlikvidoval 45 zo 46 striel domácich. ,,Som unavený a bolí ma celé telo. Potrebujem oddychovať, relaxovať a poriadnu masáž," priznal švédsky gólman pre agentúru AP.

Zápas Washington – NY Rangers vo videoskratke

Západná konferencia, 2. kolo play off

Západná konferencia.
Západná konferencia. Západná konferencia.

NASHVILLE – PHOENIX 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
stav série 1:2

Góly: 9. Legwand (G. Bourque), 10. M. Fisher (S. Kosticin, Erat)
Strely na bránku: 26:32. Brankári: Rinne – M. Smith. Vylúčenia: 4:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 17 113 divákov.
Hviezdy zápasu: Rinne, Legwand, M. Fisher

Hokejisti Nashvillu využili domáce prostredie a po výhre 2:0 znížili stav série proti Phoenixu na 1:2. Predators rozhodli o víťazstve už v prvej tretine, keď v priebehu 67 sekúnd skórovali Legwand a Fisher. Fínsky gólman Pekka Rinne zlikvidoval všetkých 32 striel súpera, prvýkrát v play off si udržal čisté konto a vyhlásili ho za prvú hviezdu duelu.

,,Konečne to na ľade vyzeralo lepšie. Hrali sme tak, ako sa v play off má. Súper má dobrý tím s rýchlymi hráčmi. Musíme hrať aj naďalej tak, ako v treťom súboji, a nepúšťať Phoenix do prečíslení," povedal pre nhl.com kapitán domácich Shea Webber.

Predators nastúpili na zápas bez dvojice Alexander Radulov, Andrej Kosticin, ktorí dostali klubový dištanc na jeden duel pre nedodržanie večierky.

Zápas Nashville – Phoenix vo videoskratke

debata chyba