Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík zmizol z ľadu. V zámorí špekulujú o jeho výmene

Proti Philadelphii odohral necelých päť minút v prvej tretine a potom sa už na ľad nevrátil. Marián Gáborík v NHL opäť mároduje. Informácie o jeho zdravotnom stave sú strohé, zámorské médiá uvádzajú ako dôvod absencie otras mozgu.

21.02.2011 17:13
Marián Gáborík Foto:
Marián Gáborík.
debata (2)

„Nezranil sa v zápase proti Philadelphii. Neviem, kedy sa to stalo. Chvíľu bol v pohode, potom zasa nie,“ citovala stránka NHL.com trénera New Yorku Rangers Johna Tortorellu. Gáborík sa podľa neho celý minulý týždeň sťažoval, že sa mimo ľadu necíti dobre, napriek tomu nevynechal žiadny tréning a odohral za ostatných sedem dní tri zápasy.

Ďalšie Gáboríkovo zranenie spustilo lavínu otázok. Čo spravia Rangers s útočníkom, ktorý neprežíva práve najlepšiu sezónu? Pokúsia sa ho vymeniť? Ako ovplyvní hokejistov zdravotný stav jeho cenu na hráčskom trhu? Ak by sa ukázalo, že Gáborik bude potrebovať dlhšiu prestávku, generálny manažér Rangers Glen Sather má už len pár dní, aby sa poobzeral po náhrade. Uzávierka prestupového obdobia v NHL je na budúci pondelok. Rangers sú na hranici postupu do play-off.

Čo je nové s Gáboríkom? Informácie o zdravotnom stave slovenskej hokejovej hviezdy sledujeme na hokej.pravda.sk.

O slovenského krídelníka sa mali zaujímať nedávno Los Angeles Kings, bola to však len fikcia. Denník New York Post však včera vyrukoval s informáciou, že generálny manažér Kings Dean Lombardi v poslednom čase debatoval o hokejovom snajperovi s viacerými kolegami z brandže, Gáborík má byť k dispozícii za dobrú cenu.

A zámorské médiá špekulujú ďalej: Tajil Gáborík pred trénermi svoje zdravotné problémy alebo o nich nebodaj vedenie klubu vedelo a napriek tomu ho poslalo do hry? pýta sa Joe Yerdon z NBC. „Gáborík hral ďalej. Viem, že mimo ľadu sa o niečom bavil s Jimom Ramsayom (lekársky špecialista tímu). Musíme sa ich oboch na to spýtať,“ tvrdil vyhýbavo Tortorella.

Otras mozgu je v ostatných dňoch v NHL veľmi diskutovanou témou. Po dvoch nepríjemných úderoch do hlavy v úvode roka už druhý mesiac pauzuje jedna z najväčších hviezd ligy Sidney Crosby. „Lekári hovoria o ľahšom otrase mozgu, ale neviem, či je to naozaj správne pomenovanie. Je to veľmi vážna vec. Frustruje ma, že nemôžem hrať,“ povedal zámorským novinárom kapitán Pittsburghu.

Boston zasa prišiel o svojho hviezdneho centra Marka Savarda. Ten utrpel 22. januára svoj štvrtý otras mozgu, druhý za posledných desať mesiacov. Následky tohto zranenia mu nedovoľujú zatiaľ aktívne športovať. V ohrození je i zvyšok jeho kariéry.

Gáboríka v minulosti často sužovali zranenia a v zámorí ho posmešne nazvali sklenený muž. V júli 2009 sa dohodol s New Yorkom Rangers na päťročnom kontrakte za 37,5 milióna dolárov. V minulej sezóne žiaril. So 42 gólmi a 44 asistenciami bol najproduktívnejším hráčom tímu. V aktuálnom ročníku strelil v 47 zápasoch 17 gólov, štrnásť zápasov vynechal pre zranenia. V januárovom stretnutí proti Philadelphii ho nespokojný kouč Tortorella nechal druhú polovicu duelu sedieť na striedačke.

2 debata chyba