Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dúfal som, že dá šesť gólov, vtipkoval na adresu Gáboríka gólman Lundqvist

Marián Gáborík si nemohol vybrať lepší čas na hokejové galapredstavenie, ktoré v stredu previedol v tradične vypredanej hale Madison Square Garden. Krídelník New York Rangers strelil do siete Toronta štyri góly, ale najdôležitejší bol ten prvý. Bol akoby snehovou vločkou, ktorá sa razom zmenila na veľkú snehovú guľu. Tú teraz musia "jazdci" pred sebou tlačiť a zbierať ďalšie body.

20.01.2011 09:51
Marián Gáborík Foto:
Nadšený Marián Gáborík.
debata

„Dnes bol na nezastavenie. Myslím si, že cíti veľkú zodpovednosť, najmä keď sa zranil už aj Duby (Dubinsky). Chýba nám množstvo kľúčových hráčov. Sledovať Gabbyho bolo úžasné. Tá rýchlosť, spôsob streľby. Veril si a na ľade sa cítil dobre,“ povedal po zápase brankár Henrik Lundqvist, ktorý zneškodnil všetkých 22 striel Maple Leafs.

„Bol určite najrýchlejším korčuliarom na ľade,“ poznamenal Gáboríkov spoluhráč Sean Avery, s ktorým hral v jednom útoku. Po druhej tretine za stavu 6:0 pre domáci tím mohol tréner Rangers John Tortorella nechať slovenského útočníka oddychovať pred štvrtkovým duelom proti Caroline. No nielen diváci, ale aj brankár Lundqvist chcel od Gáboríka viac. „Dúfal som, že dá šesť gólov a spraví si nový osobný rekord,“ prezradil švédsky brankár, ktorý v decembri 2007 dostal od vtedy ešte „divocha“ Gáboríka päť gólov. „Takto sa podieľam na jeho maxime stále ja, ale nejako sa s tým naučím žiť,“ škeril sa spokojný Lundqvist.

Galadprestavenie Mariána Gáboríka

Pri prvom góle si Gáborík v 11. min „vychutnal“ gólmana Gustavssona, ktorého si najprv „vytiahol“ z bránky a následne využil svoju vynikajúcu prácu s pukom pri ľavej žŕdke súperovej bránky. Švédsky brankár ešte predtým stratil hokejku a slovenský krídelník prvýkrát rozburácal plné tribúny. „Bola to veľká úľava,“ uviedol po stretnutí odchovanec trenčianskeho hokeja. V minulej sezóne líder poradia strelcov v kabíne Rangers, v tejto má na svojom konte síce už 15 presných zásahov, no iba tri v posledných devätnástich dueloch. Zodpovednosť na ramenách Gáboríka rastie s rozširujúcim sa zoznamom zranených hráčov vo farbách „jazdcov“.

Už pred sezónou sa v spojitosti s tímom Rangers hovorilo, že má šancu na úspech iba v prípade, že Gáborík bude zdravý a produktívny a brankár Lundqvist bude aj naďalej chytať spoľahlivo. Hneď prvý predpoklad sa zrútil v polovici októbra, kedy slovenský hokejista vypadol na rovný mesiac. Od novembra síce hráva pravidelne, ale jeho produktivita nebola nijak obzvlášť oslnivá.

„Vieme, že od neho nemôžeme očakávať podobné výkony v každom zápase. Jeho úloha v tíme je však veľmi dôležitá,“ dodal Tortorella. Rangers však viac ako strelecké hody Gáboríka potrebujú viac zápasov, v ktorých Slovák skóruje. Veď desať gólov strelil v troch zápasoch, na ďalších päť potreboval až 31 duelov. „Na dnešnom výkone môžem stavať. Musím však hrať viac vyvážene,“ postavil sa k situácii v klube slovenský reprezentant.

debata chyba