Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Montreal vymenil Haláka do St. Louis!

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák nebude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v tíme NHL Montreal Canadiens. Ako vo štvrtok uviedol prezident St. Louis John Davidson, jeho tímu sa podarilo získať Haláka výmenou za dvojicu útočníkov Larsa Ellera a Iana Schultza.

17.06.2010 22:08 , aktualizované: 18.06.2010 07:59
Jaroslav Halák Foto:
Jaroslav Halák.
debata (27)

„Jarove výkony v minulej sezóne, v základnej časti aj v play-off, boli vynikajúce. V NHL má na svojom konte úchvatné čísla a sme veľmi radi, že sa stal členom našej organizácie,“ cituje Davidsona oficiálna klubová stránka.

Dvadsaťpäťročný gólman tento rok v play-off podával vynikajúce výkony, ktorými pomohol historicky najslávnejšiemu klubu súťaže postúpiť do semifinále Stanley Cupu. Bratislavského rodáka Haláka draftoval Montreal v roku 2003 a v jeho drese debutoval v sezóne 2006/07. Od svojho povolania z farmy v Hamiltone vo februári 2008 sa slovenský reprezentant v tíme „Habs“ delil o pozíciu brankárskej jednotky s mladším Kanaďanom Careym Priceom. „Verím, že toto je najlepšia cesta pre nás oboch. Jedného vymeniť a druhého nechať v tíme. Odchod vyšiel na mňa. Som veľmi rád, že som v St. Louis a teším sa na nový začiatok,“ uviedol slovenský brankár.

Správa o výmene zastihla Haláka na Slovensku, informoval ho o tom generálny manažér Montrealu Pierre Gauthier. „Nikdy so mnou nehovorili o možnostiach, predĺžení zmluvy alebo o tom, či tam zostanem. Správy, ktoré sa ku mne teraz dostali, ma trochu prekvapili. Je dosť skoro po sezóne, aj preto som trochu zaskočený. Veľmi sa však teším na nový začiatok,“ cituje ho portál nhl.com.

V uplynulej sezóne odchytal Halák 45 zápasov v základnej časti a ďalších 18 pridal v play-off. Výraznou mierou sa pričinil o vyradenie najlepšieho tímu základnej časti Washingtonu Capitals a potom aj obhajcu titulu z Pittsburghu. Kanadský tím stroskotal na Philadelphii Flyers až vo finále Východnej konferencie.

27 debata chyba