Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák skončil na striedačke, Sekera sa pobil, Handzuš 2+1

Hokejisti Montrealu prehrali na svojom ľade v 3. zápase série s Washingtonom 1:5 a v 1. kole play-off Východnej konferencie NHL prehrávajú s favoritom 1:2 na duely. V bránke domácich nastúpil od začiatku opäť Jaroslav Halák, ktorý sa po troch inkasovaných góloch z trinástich striel porúčal v 29. minúte na striedačku.

20.04.2010 07:29 , aktualizované: 08:21
Handzuš Kopitar Los Angeles Foto:
Michal Handzuš (vľavo) v objatí Anžeho Kopitara.
debata (7)

Play-off NHL, Východná konferencia:

Východná konferencia.
Východná konferencia. Východná konferencia.

MONTREAL – WASHINGTON 1:5 (0:0, 0:4, 1:1) - stav série 1:2

Góly: 43. Plekanec (Cammalleri, Hamrlík) – 22. Gordon (Poti), 25. Laich (Green, Fehr), 29. Fehr (Laich, Morrison), 34. Ovečkin (Bäckström, Knuble), 60. Bradley.
Strely na bránku: 27:36. Brankári: HALÁK (29. Price) – Varlamov. Vylúčení: 8:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, 21.273 divákov
Hviezdy zápasu: Varlamov, Laich, Poti

Štyri góly v druhej tretine poslali Montreal „na ľad“. Séria s Washingtonom sa presunula do Kanady a fanúšikovia Habs očakávali, ako vždy, úspešné ťaženie svojho tímu. Videli opak. Gordon, Laich a Fehr sa v rozmedzí sedem a pol minúty postarali nielen o bezpečné vedenie Capitals, ale aj odchod Jaroslava Haláka na striedačku. Nastúpil Carey Price, v tretine inkasoval ešte od Ovečkina a v samotnom závere duelu ho prekonal Matt Bradley. Za domácich sa ako jediný presadil český forvard Tomáš Plekanec.

BOSTON – BUFFALO 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) – stav série 2:1

Góly: 16. Wideman (Sobotka, Hunwick), 53. Bergeron (Recchi, Wideman) – 7. Grier (Torres, Tallinder).
Strely na bránku: 29:33. Brankári: Rask – Miller. Vylúčení: 7:6, z toho Sobotka – SEKERA na päť minút, Ference – Torres na desať minút, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 17.565 divákov
Hviezdy zápasu: Bergeron, Sobotka, Wideman

Ofenzíva Buffala bez Thomasa Vaneka, pevný Tuukka Rask a dva góly po bleskových akciách. Kombináciou týchto komponentov dostaneme výhru Bostonu v treťom zápase play-off nad Buffalom 2:1. Víťazný gól padol v 53. minúte. Mark Recchi vyhral v rohu klziska súboj s Timom Kennedym, poslal puk na hokejku Patrica Bergerona a ten bez prípravy vyslal projektil, na ktorý Ryan Miller nemohol stihnúť zareagovať.

Štyridsaťdvaročný Recchi išiel do súboja s o 19 rokov mladším Kennedym s jasnou predstavou. „Naviezol sa do mňa, ale ja som ho dokázal dostať z rovnováhy. Puk som mal našťastie pod kontrolou, no potreboval som priestor, aby som mohol hrať. Mal som šťastie, že spadol, čím mi dal trochu času,“ vyhlásil Recchi.

Priebeh duelu obohatila bitka Andreja Sekeru s Vladimírom Sobotkom, ktorí sa do seba pustili krátko po treťom góle. Situácia nebola len o nich dvoch, celé to vzniklo z potýčky Ferenca s Rivetom. Vyvrcholením bol súboj bez rukavíc medzi Sekerom a Sobotkom. Slovenský obranca toho päsťou síce veľa netrafil, ale nejako sa mu podarilo dostať českého útočníka na ľad.

Play-off NHL, Západná konferencia:

Západná konferencia.
Západná konferencia. Západná konferencia.

LOS ANGELES – VANCOUVER 5:3 (1:1, 3:1, 1:1) – stav série 2:1

Góly: 12. Doughty (HANDZUŠ, Brown), 25. HANDZUŠ (Johnson, Doughty), 33. HANDZUŠ (Johnson, Doughty), 34. Richardson, 50. Smyth (Johnson, Doughty) – 3. Raymond (Kessler, Samuelsson), 35. Samuelsson (Kesler), 45. D. Sedin (Bieksa, H. Sedin).
Strely na bránku: Quick – Luongo (34. Raycroft). Vylúčení: 4:3, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 18.264 divákov
Hviezdy zápasu: Johnson, Doughty, HANDZUŠ

Hlavným faktorom tretieho zápasu boli presilovky a ich využitie. Zatiaľ čo Vancouver mal k dispozícii štyri a nebol z toho ani jeden gól, Králi hrali v početnej výhode trikrát a využili to – trikrát. Dvojtretinový podiel na tom mal slovenský center Michal Handzuš, ktorý v 33. minúte zvýšil na 3:1. Minútu nato prekonal Roberta Luonga Brad Richardson a gólman odišiel na striedačku. Handzuš sa na výhre podieľal aj asistenciou pri prvom góle z hokejky Drewa Doughtyho. Slováka vyhlásili za tretiu hviezdu zápasu.

Videosúhrn 3. zápasu:

Fanúšikovia Los Angeles si pred duelom mohli povedať, že sa „konečne dočkali“, Kings totiž nastúpili na svoj prvý domáci zápas vo vyraďovacej časti od roku 2002. Ten ďalší bude v Staples Center na programe v noci na štvrtok.

7 debata chyba