Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáboríka čaká ďalšia pauza

Marián Gáborík sa ledva vystrábil zo zranenia slabín a po troch zápasoch ho čaká ďalší herný výpadok. Najlepšie platený hráč Minnesoty Wild nedohral duel v Chicagu a určite nenastúpi v noci na stredu proti Vancouveru.

25.10.2005 10:27
debata

Slovenský rýchlik musel zísť predčasne z ľadu v záverečnom dejstve proti Blackhawks. Pôvodne si myslel, že sa mu opäť ozvali problematické slabiny, čo po zápase tvrdil aj tréner Jacques Lemaire, podrobné vyšetrenia však odhalili iný typ zranenia. Gáborík má natiahnuté bedrové svalstvo na ľavej nohe.

„Takého veci nepomáhajú na psychiku,“ povedal Gáborík pre denník Startribune. Trenčiansky odchovanec vynechal úvodných šesť duelov. Potom sa do zostavy divochov vrátil vo veľkom štýle. V troch zápasoch strelil dva góly a na štyri prihral. NHL ho dokonca nominovala ako kandidáta na ofenzívneho hráča týždňa.

Gáboríka zatiaľ vedenie klubu nezaradilo na listinu zranených. V tíme veria, že 23-ročný útočník sa do zostavy vráti v dvoch víkendových stretnutiach proti Columbusu. „Musíme však byť opatrní a nič nechceme uponáhľať. Podobné zranenia má v lige veľa hráčov,“ povedal generálny manažér Wild Doug Risebrough.

Svoje prvé dva góly v sezóne strelil slovenský reprezentant práve na ľade Chicaga. Dvakrát dokázal odpovedať na vedúce zásahy domácich, tretíkrát už šancu nedostal. Už po troch striedaniach záverečnej tretiny sa pre neho zápas skončil. „Zrazu som sa prudko otočil pri rýchlom pohybe som pocítil bolesť,“ opísal nepríjemný zážitok z Chicaga.

Zranenia slabín, brušného a bedrového svalstvo sú momentálne v NHL veľmi rozšírené. Na listine zranených sa s takýmito problémami nachádza až 21 hráčov.

Príčinou môže byť vraj aj nekvalitný ľad. „Zatiaľ bol vľade zlý. Niekedy sa nedá kontrolovať, kam vám vbehne noha,“ kritizoval Gáborík a doplnil ho Brian Rolston: „Práve v Chicagu to bolo niečo príšerné. Najlepšia plocha je u nás, vážim si prácu našich ľadárov.“

debata chyba