Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Olympijské Hry - muži - Skupina C

10.02.2022 o 09:40

Fínsko
6 : 2
(3:1, 1:1, 2:0)
Slovensko
Naposledy zmenené pred 2 rokmi
obnoviť
Filter

Zo skvelého vstupu do olympiády sme nevyťažili žiadny bod. Po dvoch tretinách sme prehrávali 2:4 a ešte nie všetko bolo stratené. Fínsko korunovalo svoju útočnú silu ďalšími dvomi presnými zásahmi a odchádzame z ľadu po porážke 2:6. Naším hrdinom je jednoznačne Juraj Slafkovský, autor našich gólov. V piatok 11.2. o 9:40 si skrížime hokejky so Švédskom. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.

Koniec zápasu.

59:13

Pavol Regenda zamestnal Säteriho! Bol to ťažký zákrok, ale pre Fínov úspešný!

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.

56:57

Už tretia tyčka zvonila po zakončení Fínska!

54:57

Fínsko dalo gól!
Fínsko potvrdilo dnešné prvé víťazstvo na olympiáde v Pekingu. MIRO AALTONEN vypálil prudkú jedovku, navyše dobre umiestnenú s prispením konštrukcie bránky. Daňo predčasne opúšťa lavicu hanby. Asistencie: Niko Ojamäki a Sami Vatanen.

54:15

Nedávno sme chválili našu celkom pozerateľnú presilovku, teraz môžeme a musíme vyzdvihnúť bránenie pri vylúčení Marka Daňa.

53:36

Vylúčenie v tíme Slovensko (Marko Daňo – 2 min., sekanie).

52:00

Dá sa povedať, že sme premrhali kľúčovú presilovku, v ktorej prípade využitia by sme si do istej miery polepšili a vykresali iskru. Skúsime to teda v rovnovážnej hre.

51:47

Fínsko hrá s piatimi hráčmi.

50:40

Krištof išiel do kolien, čím sa chcel oveľa lepšie oprieť do koncovky. Nepodarilo sa mu to praktizovať. Zatiaľ celkom sympaticky hráme presilovú hru.

Reklamná prestávka.

49:47

Vylúčenie v tíme Fínsko (Atte Ohtamaa – 2 min., krosček).

49:47

Säteri videl na strelu Martina Marinčina. Slovensko však najbližšie minúty odohrá vo výhode. Na trestnú lavicu sa usadil Atte Ohtamaa.

49:05

V súčasnosti naháňame puk, ktorý koluje po fínskych čepeliach. Na našich hráčoch ale badať, že ešte nehádžu flintu do žita a ide z nich odhodlanie nejakým spôsobom zmeniť stav.

47:42

Nebezpečný bekhend išiel z hokejky Granlunda! Tlačil to k bližšej tyčke, ktorú si však Konrád spoľahlivo kryl ramenom!

47:08

Fínsko hrá s piatimi hráčmi.

46:20

Fíni nás ale začali držať na našej polovici. Momentálne máme problém dostať spoza brankára Konráda. Sekundy tak plynú v prospech Severanov.

45:34

Skúsený fínsky útočník Leo Komarov vystúpil proti Petrovi Čerešňákovi a jeho projektil vyrazil nohami mimo útočnej zóny. Naši chlapci sa však vracajú späť.

45:08

Vylúčenie v tíme Fínsko (Valtteri Kemiläinen – 2 min., podrazenie).

44:37

Veľkú chuť majú hráči zo štvrtej formácie. Kombinačná akcia Romana s Regendom bola uzavretá ranou druhého menovaného. Škoda, že to nespadlo do brány.

43:19

Puk zbieral zo stredného pásma obranca Marinčin.

42:10

Adrián Holešinský dobre tečoval, no Säteri potvrdzuje kvality a dodáva istotu svojmu mužstvu!

41:36

Samuel Kňažko chcel prekvapiť Säteriho rýchlym zakončením o jeho pravý betón. Presun fínsky gólman zvládol a už majú puk v moci jeho spoluhráči.

41:09

Harri Säteri sa venoval našej útočnej robote. Libor Hudáček sa znova hlásil o slovo zo svojej klasickej streleckej pozície. Brankárovi jeho pokus vypadol, no neboli sme svedkami následnej dorážky.

40:16

Fínsko dalo gól!
Veľmi zlý začiatok tretiny. SAKARI MANNINEN strieľa tretí gól, a tým dosahuje hetrik na turnaji. Chybu vyprodukoval Čerešňák, ktorého okradol o puk Hartikainen. Asistencia: Teemu Hartikainen.

40:01

Začala sa tretia tretina.

Tretia tretina sa začne o 11:20.

V prostredných dvadsiatich minútach padol jeden gól na obidvoch stranách. Prehrávali sme už 1:4, no opäť udrel 17-ročný Juraj Slafkovský a znížil na súčasných 2:4. Šanca bodovať ešte stále žije.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:14

Koniec druhej tretiny vyznieva v náš prospech, ale potrebujeme ešte skórovať a dotiahnuť sa na rozdiel gólu. Roman zvíťazil na vhadzovaní a prišla raketová delovka Čajkovského. Ostávame v pásme.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

38:51

Tomáš Jurčo skvelo vystrelil z modrej čiary! Säteri s ťažkosťami likvidoval toto zakončenie a ešte sme sledovali dorážky našich hráčov!

38:22

Pokus Lea Komarova si vyžiadal zákrok nášho brankára Konráda.

38:02

Chýbal nám dotyk Krištofa s pukom, aby sme predišli zakázanému uvoľneniu. Hra sa sťahuje k Branislavovi Konrádovi. Práve Krištof pôjde na buly.

36:47

Šimon Nemec si prekážal s Martinom Marinčinom na útočnej modrej čiare. Podarilo sa nám ale eliminovať protivníka a neumožnili sme mu preniknúť do našej obrannej zóny.

35:34

Regenda si hľadal dobrú pozíciu na prípadné zakončenie. Juraj Slafkovský srší skvelou aktivitou a po dvoch góloch chcel dopriať rovnakú radosť útočníkovi Michaloviec. Jeho čas ešte neprišiel.

34:47

Prečíslenie našej údernej dvojice Hrivík – Cehlárik! Nepodarilo sa úspešne oprášiť spoluprácu z Leksandu, keďže náš kapitán zvolil strelu a netrafil bránku Fínov!

34:16

Slovensko hrá s piatimi hráčmi.

33:42

Michal Krištof nestrelil kontaktný gól! Marko Daňo telom odtlačil od puku súpera a venoval mu nahrávku! Niekdajší strelec Nitry veľmi nadvihol puk a skončil na hornej sieti!

32:42

Zaujímavá individuálna akcia Petra Cehlárika v početnej nevýhode. Sekundoval mu kapitán Hrivík. Puk presvišťal okolo bránky Säteriho.

32:16

Vylúčenie v tíme Slovensko (Tomáš Jurčo – 2 min., podrazenie).

31:49

Slovensko dalo gól! JURAJ SLAFKOVSKÝ prenikol s pukom k pravému kruhu a perfektne zamieril. Veľmi dôležitý gólový moment pre Slovensko. Asistencie: Peter Čerešňák a Pavol Regenda.

30:54

Po streleckom zápise túžil náš obranca Martin Gernát. Säteriho ale nedokázal ohroziť, pretože pred fínskym brankárom bolo veľa tiel.

Reklamná prestávka.

29:28

Fínsko dalo gól!
SAKARI MANNINEN je prvý dvojgólový strelec stretnutia. Hrivík nedostal puk do bezpečia a Konrád dostal gól ľahkou strelou po ľade. Asistencie: Markus Granlund a Mikko Lehtonen.

28:53

Granlund nebol ďaleko od dorážky. Branislav Konrád mohol ostať pokojný.

28:19

Cehlárik korčuľoval za fínsku obranu. Do voľného priestoru mu predkladal bekhend Marek Hrivík. To však preštudovali defenzívni muži Suomi.

27:13

Daňo naslepo vyslal puk do útočného pásma. Pavol Regenda ho získal, keď si počkal na odraz priamo na hokejku. Vynútili sme si pásmo po zásahu Säteriho.

Reklamná prestávka.

26:14

Už toho bolo veľa na našich hokejistov. Súper zo severu postupne zvyšoval obrátky a takým menším vykúpením je pre nás prerušenie hry zásluhou Konráda.

25:32

Fínsko hrá s piatimi hráčmi.

25:08

Dvere sa otvorili Pospíšilovi a protihráči viac-menej pred ním zacúvali. Dokázal presne mieriť, ale znova brankár Säteri bol našou prekážkou v ceste za znížením.

24:27

Pripravujeme sa na druhú časť presilovky. Suomi však veľmi dobre držia červenú čiaru. Pri druhej šanci nás poslali Fíni preč z tretiny.

23:39

Peter Čerešňak zamieril do zadných radov a potrebuje priniesť hru na opačnú stranu ľadovej plochy. Hrivík vyskúšal strelu, no Säteri vyrazil.

23:32

Vylúčenie v tíme Fínsko (Leo Komarov – 2 min., nedovolené bránenie).

23:23

Marek Hrivík mal puk vo svojej moci, ale veľmi laxne ho posielal dozadu obrancom. Komarov ho ukoristil.

22:49

Ďalší náznak šance, ktorý smrdel gólom. Miro Aaltonen sa nedočkal druhého presného zásahu po tom, ako sa vysunul pred našu bránku a netečoval puk.

21:41

Fínom sa naskytla príležitosť vystreliť. Konrád nastavil vyrážačku proti streleckému pokusu Pakarinena. Následne sme nemuseli čeliť prípadnej dorážkovej strele.

20:41

Puk sa schoval medzi klbko hokejistov pri fínskej bránky! Hľadali ho Jurčo, Cehlárik aj Hrivík, ale ani jeden z tohto tria ho neprepasíroval za Säteriho!

20:16

Branislav Konrád mal minimum zákrokov. Teraz si pripísal ďalší a je dôležité, že už od začiatku tretiny. Bude sa vhadzovať pred ním.

20:07

Už po siedmich sekundách je hra prerušená. Uvidíme, ako sa vysporiadame s tromi inkasovanými gólmi v prvej časti.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Druhá tretina sa začne o 10:28.

Svoj úvodný duel na olympiáde v Číne sme rozbehli sľubne a aj pekne, keď skóre otváral junior Juraj Slafkovský. Potom už ale prišli iba fínske chvíle. Suomi zaťažili konto Branislava Konráda tromi gólmi, a preto Slováci zatiaľ ťahajú za kratší koniec výsledkom 1:3.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

18:20

Fínsko dalo gól!
Rýchla kontra Fínov. MIRO AALTONEN bez problémov trafil odkrytú časť Konrádovej bránky. Šimon Nemec ho neskoro blokoval. Asistencia: Joonas Nättinen.

18:02

Fínsko hrá s piatimi hráčmi.

17:55

Fínsko hrá so štyrmi hráčmi.

17:31

Libor Hudáček sa chcel prezentovať strelou, akou ho poznáme. Vytvoril si streleckú pozíciu, avšak nebol úspešný.

16:55

Opäť v hlavnej úlohe Čajkovský, no neudržal puk v tretine a musel pre neho korčuľovať do stredného pásma.

16:36

Michal Čajkovský zakončoval prihrávky streleckým pokusom. Ten bol poriadne tvrdý, ale nepresný.

16:02

Vynikajúca šanca pre Slovensko zariadiť vyrovnanie koncom úvodnej tretiny. Takmer dve minúty budeme hrať početnú výhodu piatich proti trom.

16:02

Vylúčenie v tíme Fínsko (Petteri Lindbohm – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).

Reklamná prestávka.

15:55

Vylúčenie v tíme Fínsko (Iiro Pakarinen – 2 min., sekanie).

15:24

Herný obraz sa nenápadne začal meniť. Fínsko už pomaly preberá iniciatívu, no sledujeme založenie útoku od nášho zadáka Samuela Kňažka.

14:22

Fínsko dalo gól!
Fínski hráči zásluhou zúročenej presilovky otáčajú skóre. Náš súper si nás rozložil rýchlymi prihrávkami a HARRI PESONEN prakticky zasúval puk do poloprázdnej brány. Asistencie: Miro Aaltonen a Valtteri Filppula.

13:47

Roman zahral s rozumom a hoci neadresoval puk do lepšej pozície Regendovi, aspoň nazbieral niekoľko cenných sekúnd. Ale už sa vraciame brániť.

13:11

Lehtonen poriadnou strelou mieril do tyčky!

Reklamná prestávka.

12:52

Vylúčenie v tíme Slovensko (Marko Daňo – 2 min., vrazenie na mantinel).

12:19

Kelemen mal za sebou dobré striedanie. Marinčin sa ujal puku na modrej čiare. Urobil ale dlhšiu kľučku a na lepšiu koncovku už nebol čas.

11:37

Hrivík vošiel do útočného pásma. Podržal puk a chcel ho posunúť svojim útočným partnerom, čo sa mu nepodarilo. Následne ešte zapracoval hokejkou, ale bolo to málo platné.

10:17

Fínsko dalo gól!
Vyrovnané 1:1. Škoda. Suomi sa podarilo vytvoriť moment prekvapenia. Skvelú kolmicu do jazdy dostal SAKARI MANNINEN a nechytateľne to Konrádovi zavesil. Asistencie: Teemu Hartikainen a Ville Pokka.

10:00

Polovicu tretiny ukončujeme vedením 1:0.

09:10

Útočné chúťky Slovákov postupom času rastú. Säteri je rozhodne vystavený nebezpečným situáciám. Z jednej z ich už aj inkasoval v polovici šiestej minúty. Fíni posielajú puk na icing.

08:31

Na ľade je znova slovenská záverečná päťka. Juraj Slafkovský už bol rýchlo pokrývaný fínskym protihráčom a navyše sme potrebovali striedať. Nahodil to na zadný mantinel.

Reklamná prestávka.

07:39

Brankár Konrád podporil hru svojich obrancov a nahadzoval puk popri mantineli. Zachytil ho protivník, ale neprepracoval sa k možnosti zakončiť.

06:03

Slovenskí obrancovia sa okamžite museli zosúladiť. Chuť a odhodlanie vyrovnať v podaní Fínska sa dala očakávať. Skvelú obrannú robotu urobil Michal Čajkovský a hokejkou vypichol súperom puk.

05:33

Slovensko dalo gól! Dočkali sme sa ihneď logického vyústenia. JURAJ SLAFKOVSKÝ číhal na hranici fínskeho bránkoviska. Pred Björninenom si pokryl puk a predviedol gólový bekhend. Fantázia. Asistencia: Miloš Roman.

05:23

Obrovský tlak Slovenska! Mali sme niekoľko príležitosti na skórovanie! Fíni tomuto ale odolávajú!

04:48

Skvelé striedanie našich hráčov. Adrián Holešinský chcel ohroziť Säteriho a puk z jeho hokejky išiel tesne okolo tyčky.

04:13

Branislav Konrád mal šťastie pri tejto fínskej akcii! Pakarinen výborne tečoval nahodený puk, ktorý skončil na ľavej žŕdke!

04:00

Fínski hokejisti sa dokázali usadiť v útočnej tretine. K streleckému pokusu sme však Suomi nepustili.

03:05

Znova naša prvá formácia sa pokúšala byť úspešná. Dobrú prácu odviedol Cehlárik aj s Hrivíkom, ale finálna prihrávka pred bránkou nenašla adresáta, ktorým mal byť Jurčo.

02:03

Črtal sa slovenský útok smerom do útočného pásma. Krištof preniesol hru zo stredu plochy na ľavé krídlo, ale Daňo nemohol hrať. Bol by to ofsajd.

01:12

Nemca dobiedzali Fíni a natlačili ho k mantinelu v našej tretine. Nitrianskemu Benjamínkovi pomohol skúsený Libor Hudáček a nebezpečenstvo bolo zažehnané.

00:27

Náš kapitán Marek Hrivík sa dostal do šance, ktorá mohla byť gólová! Bekhend mu však nevyšiel podľa predstáv!

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Fínsko: Säteri (Tuohimaa) – M. Lehtonen, Hietanen, Lindbohm, Vatanen, Friman, Kemiläinen, Pokka, Ohtamaa (A) – Markus Granlund, S. Manninen, Hartikainen – V. Filppula ©, Pakarinen, H. Pesonen – M. Aaltonen, Ojamäki, Joonas Nättinen – Björninen, L. Komarov (A), Mäenalanen.
Trenér: Jukka Jalonen.

Slovensko: Konrád (Rybár) – Čerešňák (A), Čajkovský, Š. Nemec, Marinčin, Kňažko, Gernát, M. Rosandić – Jurčo, Hrivík ©, Cehlárik (A) – Kelemen, L. Hudáček, K. Pospíšil – Krištof, Daňo, Holešinský – Slafkovský, Zuzin, Miloš Roman – Regenda.
Trenér: Craig Ramsay.

Rozhodca: Reneau, Romasko..

Vážení hokejoví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní úvodného zápasu skupiny C na ZOH 2022 v Pekingu medzi Fínskom a Slovenskom.

Fínsko
na poslednej olympiáde v roku 2018 účinkovalo takisto v skupine C. Suomi sa prebojovalo do štvrťfinále. V ňom neprešlo cez Kanadu, ktorá si zaistila postup po tesnej výhre 1:0. Fíni v Pjongčangu obsadili konečné 6. miesto. Do súboja so Slovákmi by mali vstúpiť aj s posledným hráčom Markom Anttilom, ktorý už mal konečne negatívny test.

Slovensko pred štyrmi rokmi patrilo do skupiny B. Cestu turnajom začalo víťazstvom nad výberom Ruska, no nasledovali tri zaváhania a nebol z toho prienik do štvrťfinále. O všetkom rozhodla hladká porážka 1:5 s Američanmi. Slováci od začiatku napísali na súpisku všetkých dvadsaťpäť mien. Ani náš tábor neobišli opakovane pozitívne výsledky testovania, ale už by malo byť všetko v poriadku.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 09:40.

Fínsko

Fínsko

  • Säteri (Tuohimaa)
  • M. Lehtonen
  • Hietanen
  • Lindbohm
  • Vatanen
  • Friman
  • Kemiläinen
  • Pokka
  • Ohtamaa (A)
  • Markus Granlund
  • S. Manninen
  • Hartikainen
  • V. Filppula (C)
  • Pakarinen
  • H. Pesonen
  • M. Aaltonen
  • Ojamäki
  • Joonas Nättinen
  • Björninen
  • L. Komarov (A)
  • Mäenalanen
Slovensko

Slovensko

  • Konrád (Rybár)
  • Čerešňák (A)
  • Čajkovský
  • Š. Nemec
  • Marinčin
  • Kňažko
  • Gernát
  • M. Rosandić
  • Jurčo
  • Hrivík (C)
  • Cehlárik (A)
  • Kelemen
  • L. Hudáček
  • K. Pospíšil
  • Krištof
  • Daňo
  • Holešinský
  • Slafkovský
  • Zuzin
  • Miloš Roman
  • Regenda