Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legendárny Tretiak zhodnotil MS: Od Čechov čakal viac, kritizoval úroveň hokeja

Prezident Ruskej federácie ľadového hokeja a desaťnásobný majster sveta Vladislav Tretiak vyjadril sklamanie z výkonov tímov na nedávnych MS vo Fínsku a Lotyšsku.

31.05.2023 16:40
Vladislav Tretiak Foto:
Vladislav Tretiak, prezident Ruskej federácie ľadového hokeja.
debata (5)

Podľa Tretiaka, ktorého citoval portál allhockey.ru, šampionát nenaplnil očakávania. Rekordný 28. titul majstrov sveta si vybojovala Kanada po finálovom víťazstve 5:2 nad Nemeckom. Bronz získalo prekvapenie turnaja z Lotyšska.

„Aký dojem na mňa urobili MS? Predovšetkým treba všetkým zablahoželať. Majstrom sa stal opäť kanadský tím. Kanaďania sú Kanaďania, bez ohľadu na to, aký káder si prinesú,“ skonštatoval 71-ročný najvyšší predstaviteľ ruského hokeja.

Slovensko tréneri MS Ramsay Čítajte viac Prestupová bomba na hokejovom poli! Ramsayho asistent bude trénovať jeden z najbohatších klubov KHL

Podľa neho sa päť potvrdilo, že Kanada môže v skupinovej fáze pôsobiť rozpačitým dojmom. Ale neskôr dokážu, že v tých najdôležitejších chvíľach sú najsilnejší.

„Mužstvo USA sa mi páčilo. Mali tam asi len tucet hráčov z NHL, ostatní boli z univerzít a AHL. Mimochodom, tím USA neprehral ani jeden zápas v riadnom hracom čase,“ upozornil Tretiak. Napriek tomu Američania skončili bez medaily po prehre s domácim Lotyšskom v súboji o 3. miesto.

hokej koláž Čítajte viac Švajčiar ako náhrada za Ramsayho? Za to, čo urobil Slovákom, v žiadnom prípade! Súčasné i bývalé hviezdy radia Šatanovi

Sklamaním pre bývalého špičkového brankára boli výkony Švédska aj Fínska. „Do českého tímu neprišli najlepší hráči. A tí, čo dorazili, nepredviedli hokej, ktorý sa od nich očakával,“ doplnil Tretiak.

Na záver podrobil celkových obraz majstrovstiev sveta kritike. „Celkovo si myslím, že úroveň hokeja na týchto MS mala byť vyššia. Toto nebola úroveň, ktorá sa pôvodne očakávala od MS 2023,“ dodal prezident zväzu.

Naše hodnotenie hokejistov na MS 2023 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Hokejisti Slovenska získali na MS 2023 v...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladislav Tretiak #MS v hokeji 2023