Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Lotyši čelia po senzácii trestnému oznámeniu. Dôvod hľadajte na rukávoch

Lotyšská hokejová reprezentácia čelí trestnému oznámeniu za logo stávkovej spoločnosti Olybet, ktoré mala na dresoch počas MS v hokeji.

30.05.2023 12:32
Rihards Bukarts Foto: ,
Rihards Bukarts s bronzovou medailou. Na rukáve má logo stávkovej spoločnosti Olybet.
debata (10)

Záverečné dva zápasy odohrali vo Fínsku, kde má monopol na ponúkanie, prevádzkovanie a propagáciu stávkovania a hazardu štátna spoločnosť Veikkaus. Lotyšsko obsadilo senzačné tretie miesto a získalo prvý cenný kov v histórii.

Lotyši mali inkriminované logo na rukávoch počas celého šampionátu, úvodných osem zápasov však absolvovali v domácej Rige.

Lotyšsko Riga oslavy bronz Čítajte aj Riga sa odela do bordovej. Lotyšov čakali na námestí desaťtisíce fanúšikov

V semifinále prehrali s Kanadou 2:4, bronz vybojovali po triumfe 4:3 pp nad USA. Podľa trestného oznámenia mali porušiť lotériový zákon.

„Lotyšský národný tím mal na dresoch reklamu, ktorá nebola tunajšia. Niekto mal pocit, že by polícia mala vyšetrovať potenciálny trestný čin. Polícia vec zaznamenala a začala predbežné vyšetrovanie. Nič viac sa v tejto veci zatiaľ nedeje,“ uviedol policajný komisár Arto Partanen pre fínske médiá.

779882290 Čítajte viac Česi nie sú elita, ale lepší priemer. Lotyši? Čoskoro získa medailu aj Burkina Faso, píšu ohrdnutí Rusi

Veikkaus investuje zisky do športu, vedy, umenia, mládeže či zdravotníctva.

„Takéto trestné oznámenie sme obdržali prvýkrát. Viac vám povieme v najbližších týždňoch a mesiacoch, tento prípad nie je prioritou,“ dodal Partanen.

Lotyšské oslavy bronzu v Rige Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Lotyšskí fanúšikovia pripravili v Rige...
10 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2023 v hokeji #lotyšskí hokejisti