Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Už máme medailu aj ľahšie nohy. Útočník senzácie z Nemecka si pred finále MS verí

Vlani získal s Coloradom Avalanche Stanleyho pohár, v nedeľu zabojuje s Nemeckom o historický titul majstrov sveta. Útočník národného tímu Nico Sturm si uvedomuje, že jeho krajina nezískala medailu na MS už 70 rokov.

28.05.2023 09:54
Nico Sturm Foto:
Nico Sturm strelil v doterajšom priebehu MS šesť gólov.
debata

V roku 1953 si vybojovalo Nemecko striebro, no vtedy hrali na šampionáte iba štyri mužstvá a tri ho dokončila. „Tento rok to bolo o niečo ťažšie,“ uviedol v rozhovore pre iSport.cz

Nemci zažiarili aj pred piatimi rokmi na olympijských hrách v Pjongčangu, kde získali striebro. Veľké úspechy sú kľúčové pre zvýšenie popularity hokeja v krajine.

„Nie je to dôležité len pre jednotlivých hráčov v šatni. Dosah je omnoho dlhší a širší. Potrebujeme zvýšiť záujem o hokej, pritiahnuť k nemu čo najviac ľudí,“ uviedol Sturm s tým, že každá zmienka o ňom v médiách je dôležitá.

Uvedomuje si, že dominantné postavenie futbalu v Nemecku má neotrasiteľnú pozíciu. „Jednoznačne dominuje futbal, ale to je v poriadku. Futbal nikdy neprekonáme. Ale pozornosť môžeme pritiahnuť vďaka veľkým turnajom a veľkým zápasom, ako sú tieto,“ povedal po semifinálovom víťazstve nad USA 4:3 po predĺžení.

779684395 Čítajte viac Nemci zariadili senzáciu. Po prvýkrát v novodobej histórii budú hrať o titul

Historický postup do finále sa v sobotu udial pár minút po tom, ako sa v Nemecku nečakane tešil zo zisku majstrovského titulu Bayern Mníchov. „Dnes sa hralo posledné kolo Bundesligy. Ale v nedeľu to bude už len hokej. Prečo si na neho nepreladiť? Takže je to načasované skvele – hokejový víkend v Nemecku,“ tešil sa útočník.

Sturm je so šiestimi gólmi najlepším strelcom nemeckej reprezentácie na majstrovstvách sveta. V nedeľu večer ho so spoluhráčmi čaká azda najdôležitejší zápas v kariére. „Máme istú medailu, máme ľahšie nohy, nabíja nás to ďalšou energiou. Tešíme sa na finále,“ dodal hokejista San Jose Sharks.

Naše hodnotenie hokejistov na MS 2023 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Hokejisti Slovenska získali na MS 2023 v...
debata chyba
Viac na túto tému: #nemeckí hokejisti #MS v hokeji 2023 #finále MS v hokeji