Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Švajčiarom som prial, aby šli domov. To, čo spravili, na MS nepatrí, hnevá sa český expert

Tomáš Vlasák bol kedysi súčasťou českého hokejového tímu, ktorý dosial na majstrovstvách sveta zlatý hetrik. Za reprezentáciu odohral bývalý vynikajúci útočník 135 zápasov, v ktorých strelil 43 gólov. Dnes hodnotí pre portál sport.cz výkony českých hráčov na šampionáte.

26.05.2023 11:16
Česko, hokej Foto: ,
Českí hokejisti na MS v Lotyšsku.
debata (17)

Pochopiteľne, po ôsmej priečke Čechov na tohtoročnom turnaji musel byť kritický. Česi obsadili ôsme miesto a predtým nikdy horšie neskončili.

"Ôsme miesto na majstrovstvách sveta, neporazili sme žiadneho z top súperov, tento šampionát sa jednoducho nedá hodnotiť pozitívne. Všetko stálo na Kubalíkovi s Červenkom.

Odvtedy, čo sa nám zranili Sedlák s Chytilom, dvaja kľúčoví hráči, sme nemali nikoho, kto by okrem nich dával góly. Nemali sme strelca. A to je samozrejme alfa a omega hokeja," zhodnotil na úvod české účinkovanie v Rige.

Vlasák na druhej strane pripúšťa, že český tím tento rok na viac nemal.

Lotyšsko Hokej MS2023 Štvrťfinále Čítajte viac Švédska legenda zúri: Cítim sa strašne! Tri korunky zažívajú po vypadnutí na MS nevídané fiasko

"Tento tím po tých zdravotných problémoch podľa mňa nemal na viac. Nemyslím si, že by kritiku mal schytávať trénerský štáb. Všetci zostavovali tím podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. S týmto zložením nemohli robiť oveľa viac.

Musíme sa pozrieť pravde do očí. Vlani sme mali medailu po desiatich rokoch, čo bolo samozrejme super. Ale bohvie, čo by bolo, keby neprišiel Pastrňák. Bol tam aj Krejčí. Reálny obrázok je však skôr tohtoročný turnaj. Dúfam, že sa to do šampionátu v Prahe zdvihne a príde čo najviac posíl," zhodnotil Vlasák.

Pristavil sa však aj pri zápase, ktorý zaujímal aj Slovensko. Švajčiarsko postúpilo do vyraďovačky po tom, ako v poslednom skupinovom dueli nechalo oddychovať opory. Proti Nemcom však vo štvrťfinále zlyhalo.

Fínsko Hokej MS2023 1/4 USA ČR Čítajte viac Česi sa po vypadnutí pustili do fínskeho trénera. Je to hanba pre náš hokej, nech to trénerský štáb položí!

„Tušil som, že Nemecko je schopné Švajčiarov vyradiť. Vypomstilo sa im, že proti Lotyšsku nechali šesť hráčov odpočívať. To na šampionát nepatrí. Švajčiarsku vypadnutie prajem, aspoň sa už nabudúce nezachová takto,“ zamyslel sa Vlasák, ktorý v minulosti odohral aj desať zápasov v NHL.

„Nemci nehrali ani v základnej skupine vôbec zle a postúpili zaslúžene,“ dodal na záver.

Naše hodnotenie hokejistov na MS 2023 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Hokejisti Slovenska získali na MS 2023 v...
17 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2023 v hokeji #Tomáš Vlasák