Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Ramsay bol odvážny, Regenda a Cehlárik sklamali. Najväčšie negatívum? Hráči nepoužívali hlavu

Craig Ramsay dáva pokyny hráčom na striedačke... Foto: Martin Baumann
Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko Lotyšsko Craig Ramsay dáva pokyny hráčom na striedačke počas MS 2023.

Tréner Nórov hodnotil hru Slovákov ako pomalú. Zdalo sa vám, že rýchlosť nie je takou veľkou výhodou ako na predošlých MS?

Práve proti Nórom sme hrali rýchlejšie. Hráči sa stihli zregenerovať po zápase so Slovinskom a korčuľovali lepšie ako súper. V predošlých zápasoch mohla byť za našou slabšou rýchlosťou práve nedisciplinovanosť.

Viacerí hráči sedeli na striedačke, iní boli neustále na ľade a bránili sa súperovým presilovkám. Navyše, na konci sezóny majú za sebou už množstvo zápasov. Aj to sa mohlo prejaviť na rýchlosti, najmä proti Kazachstanu a Slovinsku.

Ralfs Freibergs Čítajte viac Keď sa Lotyš rozhovoril pred mikrofónom ČT, redaktor takmer odpadol. Z tohto interview je hit MS

Ktorí hráči vás na turnaji pozitívne prekvapili a od koho ste očakávali viac?

Potešil ma fakt, že hoci sme mali v tíme osem nováčikov, dokázali sme byť konkurencieschopní. Milo ma prekvapil obranca František Gajdoš. Samozrejme, aj obaja brankári. Stanislav Škorvánek a Samuel Hlavaj podávali vynikajúce výkony. Určite viac sa očakávalo od hráčov v prvých dvoch útokoch.

Hudáček bol dominantný, ale asi aj sám od seba očakával viac gólov. Čakal som viac od Pavla Regendu, ktorý mal vydarenú sezónu v zámorí, kde si premiérovo zahral aj v NHL. Nie práve vydarená sezóna sa mohla podpísať pod výkony Petra Cehlárika, ktorý mal byť lídrom ofenzívy. Hoci nejaké body nazbieral, nebol taký výrazný, ako by sme potrebovali.

Fototermín hokejistov Slovenska na MS 2023 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
A takto vyzeralo výsledné foto-dielo...

V obrane dostali veľký priestor na ľade mladíci Šimon Nemec a Samuel Kňažko. Ako ste vnímali ich výkony?

Sú to stále hráči v mladom veku. Odohrali v každom zápase veľa minút. Obaja sú kreatívni obrancovia, ktorých výhodou je aj ich možnosť využitia na presilové hry. Budú sa každým rokom len zlepšovať. Sú pre Slovensko veľkým prísľubom do budúcnosti. V obrane sa mi páčili aj výkony Kocha, Jánošíka či Grmana. V defenzíve som nepostrehol na šampionáte výraznejšie problémy.

Pred šampionátom sa hovorilo aj o tom, že môže byť posledným pre trénera Ramsayho. Malo by sa vedenie reprezentácie na čele s Miroslavom Šatanom odhodlať k zmene trénera?

V prvom rade by som chcel vyzdvihnúť Ramsayho za to, že sa od začiatku nebál v nominácii siahnuť po hráčoch z extraligy. Často si vyberal aj takých, ktorých ľudia nepoznali a mali pocit, že nie sú dostatočne produktívni. Ramsay v nich videl veľký potenciál a ich silné stránky, ktorými skvele zapadli do tímu.

Latvia Hockey Worlds Čítajte viac Kati slovenských nádejí sú vonku z hry. Švajčiarov senzačne zdolali Nemci

Čo sa týka zmeny trénera, páči sa mi taktika, ktorú na zväze zvolili. Pri Ramsaym sa vystriedalo viacero slovenských trénerov v pozícii asistentov. Ak sa Craig rozhodne skončiť, bolo by z môjho pohľadu vhodné dať šancu niektorému z jeho asistentov. Myslím si však, že Ramsay má slovenskému hokeju stále čo ponúknuť.

© Autorské práva vyhradené

58 debata chyba
Viac na túto tému: #Rastislav Staňa #MS 2023 v hokeji