Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Lekcia pre Slovákov: Nemali ste prehrať s krajinou Borata. Česi sú fraška a zlato zostane na severe

Marko Anttila Foto: SITA/AP
Anttila, pr, nepouzivat Marko Anttila

Švajčiari síce prehrali s Lotyšmi v poslednom zápase, no napriek tomu patria k najväčším favoritom na zlato.

„Už roky sa snažia dokázať, že majú na to, aby získali titul na MS. Teraz postavili veľmi silný tím a prekvapilo by ma, ak by si nezahrali finále,“ priznáva Aittola.

Sledovať sa podľa neho oplatí nemeckého obrancu Moritza Seidera, ktorý je už v 22 rokoch stabilnou súčasťou tímu NHL Detroit Red Wings.

Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko Lotyšsko Čítajte viac Ako Slováci (ne)obstáli v štatistikách. Škorvánek tretí medzi brankármi, najtrestanejším hráčom je Hudáček

„Je to momentálne môj najobľúbenejší obranca na svete. Úžasne sa na jeho hru pozerá. Pre Nemcov je to kľúčový hráč.“

Zlato zostane na severe

Vo večerných zápasoch, ktoré sú na programe od 19.20, sa proti sebe postavia Lotyši a Švédi v Riga Aréne a v Tampere sa odohrá šláger medzi Fínskom a Kanadou.

"Švédi sú najväčší kandidát na zlato. V tíme majú kvalitu aj potrebné skúsenosti.

Fíni sú favoritmi proti Kanade, ale skôr z historického hľadiska a nie preto, že na turnaji predvádzajú skvelé výkony," vraví Aittola, ktorý poukazuje na mimoriadne pozitívnu bilanciu Fínov proti Kanade.

Fíni sú podľa neho pod veľkým tlakom z pozície obhajcov titulu. Navyše, ich mládežnícke mužstvá v tomto roku nebojovali o medaily a od áčka sa úspech očakáva.

„Sú známi tým, že pre víťazstvo urobia čokoľvek. Navyše, tento rok je v tíme Mikko Rantanen, jeden z najlepších hráčov na svete, čo dokazuje aj na turnaji,“ uvádza fínsky expert.

Marek Hrivík Čítajte viac Kapitán Hrivík: Ramsaymu poviem, aby pokračoval. Keď dali Švajčiari na 3:2, už sme sa videli na ceste do Tampere

Domáci tím sa bude spoliehať aj na svoj talizman, ktorým je vyše dvojmetrový obor Marko Anttila.

„Je to jeden z najzaujímavejších hráčov. Môže mať za sebou aj strašnú sezónu na klubovej úrovni, ale keď si oblečie reprezentačný dres, stane sa z neho Wayne Gretzky zo štvrtej formácie. Pre mňa je to najlepší turnajový hráč na svete.“

Naše hodnotenie hokejistov na MS 2023 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Hokejisti Slovenska získali na MS 2023 v...
56 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2023 v hokeji #Elmo Aittola