Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Miliónová odmena pre Švajčiarov? Určite na to myslia, vravel Gáborík. Nie každý je ako ty, kontroval Valábik

Slovenskí hokejisti si svoju úlohu splnili a bez väčších nervov zdolali Nórsko 4:1. Postup Slovákov do štvrťfinále majú v rukách Švajčiari. Ak vo večernom zápase zdolajú domáce Lotyšsko v riadnom hracom čase, zverenci Craiga Ramsayho postúpia do štvrťfinále zo štvrtého miesta.

23.05.2023 15:15
Lotyšsko MS2023 Hokej B Švajčiarsko Slovensko Foto: ,
Budú hrať Švajčiari proti Lotyšom naplno alebo zápas vypustia?
debata

Pred zápasom bol jednou z hlavných tém konflikt kapitána Mareka Hrivíka s Liborom Hudáčkom, ktorý sa udial po zápase so Slovinskom.

Zatiaľ či Hrivík strelil úvodný gól proti Nórom a pôsobil uvoľnene, Hudáček mal niekoľko šancí, no ani jednu nepremenil.

Hudáček mal stuhnuté ruky

Bolo na ňom vidieť, že chce dať gól, aby zo seba striasol tlak.

Video
Reakcia Hrivíka a Hudáčka na vzájomný konflikt / Zdroj: TV Pravda

„Asi mi nie je súdené skórovať. Aj také zápasy sú. Už som to v kariére zažil. Dúfam, že to príde vo vhodný čas," povedal pre RTVS Hudáček, ktorý zhodnotil aj výkon celého tímu.

Odohrali sme skvelý zápas. Dúfam, že sme sa už naučili dohrávať v pokoji do víťazného konca. Nórom sme nič nedarovali. Som hrdý na to, ako chlapci zvládli záver zápasu," uviedol Hudáček.

Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko Nórsko Čítajte viac Cehlárik Švajčiarom písať nebude, dostanú vraj to, čo im patrí. Hrivík nechcel povedať, že play off si zaslúžia

V závere mal ideálnu šancu, keď mu Peter Cehlárik prihral a z pravej strany strieľal do opustenej brány Nórov. Jeho pokus však skončil na bočnej konštrukcii.

„Sledovali sme ho, či nebudem mať stuhnuté ruky. Pri tej šanci to asi bolo cítiť. Takéto strely premieňa desať z desiatich," skonštatoval bývalý reprezentant a expert RTVS Boris Valábik.

Zápas Slovensko - Nórsko v obrazoch Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Stanislav Škorvánek mal skvelý priemer...

V televíznom štúdiu ho podpichol Marián Gáborík. „To by si možno premenil aj ty Boris."

Valábik svojou reakciou pobavil prítomných divákov.

„Tak mu treba. Aspoň vie ako som sa cítil ja celú kariéru. Hudy, nie je to také jednoduché, byť drevák," zažartoval Valábik, no jedným dychom dodal, že Hudáčka za dreváka rozhodne nepovažuje.

Myslia hráči na miliónovú prémiu?

Debata sa následne posunula k téme štvrťfinálových ambícií Slovenska. Hlavnou otázkou bolo prečo sa opäť musia slovenskí hokejisti spoliehať na pomoc iného tímu.

„Bezpodmienečne nám chýbajú body, ktoré sme mali získať proti Kazachstanu. Proti Kanade sme mali šancu, hoci pred zápasom by sme aj ten jeden bod brali všetkými desiatimi," mienil Gáborík.

Réway hokej Čítajte viac Silná spoveď Réwaya v Citronáde: Priznal veľké depresie, vychválil Spiš a ľutuje odchod z Montrealu

S Valábikom sa nezhodli pri otázke, či bude pre Švajčiarov vo večernom zápase zaujímavá aj finančná motivácia.

Tím, ktorý získa titul MS a vyhrá všetky zápasy v riadnom hracom čase získa odmenu milión švajčiarskych frankov.

„Nemyslím si, že na to budú hráči myslieť," začal Valábik. Tomu však hneď skočil do rečí Gáborík.

„Som si istý, že na sto percent na to myslia a rozprávajú sa o tom v kabíne," zareagoval bývalý vynikajúci útočník.

„Myslíš? Nie každý je ako ty," kontroval Valábik a pokračoval: „Nevieme ako sú postavené zmluvy. Či pôjde prémia zväzu a ten ju prerozdelí hráčom alebo sú tam iné podmienky. Detaily nepoznáme. Rozhodne to ale nebude ich hlavná motivácia."

Budú hrať Švajčiari proti Lotyšom naplno?

Švajčiari zrejme na večerný duel proti Lotyšom, ktorý môžete sledovať aj v našom online prenose, nenastúpia v plnej sile a nechajú odpočívať svoje najväčšie hviezdy.

„Vymeniť môžu maximálne dvoch až troch hráčov. Identita tímu však určite ostane zachovaná. Stále to bude tím, ktorý zdobí agresívne napádanie a dôraz, ktoré by mali platiť na Lotyšsko.

Zároveň si nemyslím, že by sa chceli šetriť na štvrťfinále a zápas úmyselne vypustia. Mohlo by to znamenať pre nich veľký problém," skonštatoval Valábik.

15. Hudáček Čítajte viac Chýba nám kreativita. Konflikt v slovenskom tíme? Je lepšie sa pohádať, ako sa hladkať po pleci, vraví Šechný

Podľa Gáboríka nastúpia Švajčiari v najlepšom zložení a najväčšie opory nebudú tráviť na ľade toľko času ako v predošlých zápasoch.

„Som si istý, že budú hrať na štyri formácie a možno dajú priestor tretiemu brankárovi. Na druhej strane, Lotyši budú mať za sebou plné hľadisko a obrovskú podporu. Uvidíme ako to dopadne," zakončil Gáborík.

Od Zedníka po Hudáčka. Konflikty v slovenskom tíme Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Apríl a máj 2011. Richard Zedník, jeden z...
debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Valábik #Marián Gáborík #MS 2023 v hokeji