Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Chýba nám kreativita. Konflikt v slovenskom tíme? Je lepšie sa pohádať, ako sa hladkať po pleci, vraví Šechný

Z pôsobenia v Michalovciach poznáte okrem Škorvánka aj útočníka Pavla Regendu. Na MS podáva zatiaľ veľmi dobré výkony, strelil dva góly. Zmenil sa jeho štýl po roku, ktorý odohral v zámorí?

Regendov herný prejav je založený na agresívnom hokeji. Má buldoďžiu povahu. Získava puky, často chodí pred súperovu bránu, k čomu ho predurčujú jeho fyzické parametre. Osobne sa mi zdá, že jeho hra sa príliš nezmenila v porovnaní s minulým rokom.

Nino Niederreiter Čítajte viac Čože potrebujú Lotyši na postup? Ak platia slová švajčiarskej hviezdy, potom sa Slovensko nemusí obávať

Paľo je stále mladý hráč. Má 23 rokov a prakticky veľkú časť kariéry pred sebou. Keď bude starší a naberie viac skúseností,som presvedčený o tom, že bude pre slovenský tím ešte väčším prínosom. V reprezentácii mi však aktuálne chýba iný typ hráčov.

Aký?

Zišlo by sa nám viac kreatívnych útočníkov, ktorí dokážu s pukom niečo vymyslieť. V minulosti nás to zdobilo. Jedna vec je korčuľovanie, dodržiavanie systému a bojovnosť, ktoré dnes tréneri vyžadujú. Sú však momenty v zápase, kedy hráč musí vymyslieť niečo nečakané.

Takým hráčom je napríklad mladý Dalibor Dvorský. Má famózne hokejové myslenie. Vie dať prekvapivú prihrávku aj skvele vystreliť. Stále sa však bavíme o mladom chlapcovi, ktorý ešte potrebuje nabrať fyzické parametre, aby mohol byť platný v mužskom hokeji. Potrebuje viac času.

Bez nazvu  1910 x 1000 px Čítajte viac Gáborík s Valábikom sa pustili do Hudáčka: Bola to vypätá situácia. Nemôžeme čakať, že budú lietať päste

Po zápase so Slovinskom mal kapitán Hrivík konflikt s Hudáčkom. Vyčítal mu, že sa až príliš snažil streliť gól cez celé klzisko, keď súper odvolal brankára. Ako ste podobné konflikty riešili počas vašej hráčskej kariéry?

Keď si to chlapci vyjasnili, je to len dobre. Hráči sa navzájom nemôžu len hladkať po pleci. Niekedy je potrebné sa trochu pohádať. Dajú si večeru, porozprávajú sa, pôjdu si ľahnúť a na druhý deň už bude všetko inak. Niektoré veci si musia medzi sebou vysvetliť.

Kapitán Hrivík po konflikte s Hudáčkom hovoril o tom, že hráči majú bojovať za to, čo majú vpredu na drese (slovenský znak) než sami za seba. Máte pocit, že na Hudáčka je až príliš vysoký tlak?

Je to jeden z našich kľúčových hráčov na presilovke. Výborne rozohráva puky. Má to jednoducho v sebe. Bude záležať, ako sa dokáže vyrovnať s kritikou po takejto hádke. Myslím si ale, že už je dosť skúsený, aby ho to nerozhodilo. Emócie už opadnú. Chlapci si to ešte raz vysvetlia. Sú spoločne na jednej lodi. Určite to zvládnu.

Detailné štatistiky Slovákov na MS v hokeji Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
V nasledujúcom rebríčku (podľa vyťaženosti...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hrivík #Libor Hudáček #Richard Šechný #MS 2023 v hokeji