Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobré správy pre Slovákov po trpkej prehre. Lekár informoval o návrate uzdravenej dvojice opôr

Sklamanie, frustrácia, smutná nálada. Hokejistom Slovenska nebolo po včerajšom zápase na MS s Kazachstanom veľmi do reči. Súper zo Strednej Ázie uspel na nájazdy a oslavoval historicky prvé víťazstvo nad výberom spod Tatier v histórii svetových šampionátov.

20.05.2023 12:49
Grman hokej Foto:
Mário Grman v ostrom súboji počas zápasu s Kanadou na MS 2023.
debata (3)

Slováci si nečakanú prehru vysvetlili, rozobrali chyby rýchlo už mysleli na ďalšieho súpera. Malo im k tomu pomôcť aj voľno od tréningu, ktoré im v sobotu naordinovali tréneri.

V tréningovej hale Daugava Aréna tak boli na ľade len hráči, ktorí proti Kazachom nenastúpili.

Okrem brankárskej dvojice Stanislav Škorvánek, Dominik Riečický korčuľovali aj obranca Mário Grmana a útočník Peter Cehlárik.

Mislav Rosandič Čítajte viac Kapitán hovoril o partii, v ktorej ťahá jeden za druhého, jeho asistent o podceňovaní. Chystajte postupové kalkulačky

Grman nedohral štvrtkový duel proti Švajčiarom, keď utrpel zranenie v hornej časti tela. Lekár tímu Pavol Lauko však po sobotnom tréningu zvestoval dobré správy.

„Zranenie stále cíti, ale bolesť ustupuje a vyzerá to tak, že bude v poriadku a pripravený nastúpiť na nedeľňajší zápas,“ zvestoval Lauko.

Grman mal na ľade dobrú náladu. Korčuľoval bez výstroja, oblečený len v teplákoch. Strely od modrej mu išli na výbornú. „Áno, v teplákoch mi to išlo možno lepšie ako bez výstroja,“ usmieval sa.

Na moment zvážnel, keď sa ho novinári pýtali, aké to bolo sledovať včerajší zápas s Kazachstanom z tribúny.

„Žiaľ, aj taký je hokej a prehry k nemu patria. Vďaka bohu aspoň za bod, ktorý môže a verím, že bude mať pre nás cenu zlata,“ reagoval Grman, ktorý v úvodných zápasoch patril medzi najlepších obrancov mužstva.

Jeho skúsenosti včera chýbali. Neskúsená obrana robila chyby, ktoré rýchli Kazachovia trestali. Aj Grman už mysľou smeroval k ďalšiemu súperovi.

Peter Cehlárik Čítajte viac Bol Šutov taký skvelý alebo Slováci takí nemohúci? Cehlárik sa na všetko pozeral z tribúny, vraví, že zabrať vraj treba vpredu

Slováci v nedeľu od 15.20 vyzvú Slovinsko, ktoré je po piatich zápasoch rižského turnaja bez bodu.

„Spravíme si míting, rozbor a budeme pripravení proti nim hrať. Verím, že získame tri body,“ zaželal si Grman.

Tímový lekár potvrdil aj ďalšiu dobrú správu v súvislosti s návratom zraneného hráča. Na tréningu korčuľoval aj Cehlárik a hoci nie je ešte úplne stopercentní, v nedeľu by mal hrať

„Peťo zranenie stále pociťuje, ale zlepšuje sa to. S veľkou pravdepodobnosťou bude hrať aj on. Ostatní hráči sú zdravotne v poriadku, proti Slovincom by sme mali byť v plnej sile,“ dodal Lauko.

Ak chcú Slováci ešte pomýšľať na postup do štvrťfinále, musia zdolať Slovincov a v utorok Nórov za plný počet bodov.

Zároveň sa budú spoliehať na zaváhania súperov. V hre o postup do play off sú z B-skupiny domáci Lotyši i Kazachovia.

Viac o šanciach týchto dvoch mužstiev na štvrťfinále napovie dnešný vzájomný zápas, ktorý sa začína o 19.20 h.

Hviezdy MS 2023 a ich atraktívne partnerky Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Elitní hokejisti a krásne ženy - to odjakživa...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Mário Grman #MS 2023 #Riga 2023