Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol Šutov taký skvelý alebo Slováci takí nemohúci? Cehlárik sa na všetko pozeral z tribúny, vraví, že zabrať vraj treba vpredu

Na piaty zápas Slovákov na MS v hokeji nenastúpil. Bol zranený a tak duel len sledoval. Stav Petra Cehlárika sa však zlepšuje a v nedeľu by mal byť k dispozícii. Na dnešnom tréningu sa podelil aj o dojmy z duelu proti Kazachstanu.

20.05.2023 12:38
Peter Cehlárik Foto:
Peter Cehlárik na MS 2023 v Rige.
debata (11)

Ste už stopercentne fit?
Je to lepšie. Každým dňom. Pri strelách a oblúkoch som sa snažil dostať cez bolesť v kolene a dnes to bolo celkom dobré. Uvidíme ráno, verím však, že to bude v pohode a na zápas proti Slovinsku nastúpim.

Beriete nejaké lieky, prípadne používate ortézu?
Niečo určite áno, je to však súčasť hokejového života. V každom prípade urobím všetko preto, aby som v nedeľu hral a tímu nejak pomohol.

Ako sa vám pozdával výkon spoluhráčov proti Kazachom z tribúny?
Bolo tam veľa dobrých vecí, ale aj detailov, ktoré v našej hre chýbajú. Musíme byť disciplinovaní a vyvarovať sa faulom. Neustále si opakujeme veci, ktoré musíme robiť 60 minút, aby sme si dopriali šancu vyhrať.

Niekedy na ne však zabúdame. Dobré to bude vtedy, keď celý zápas budeme robiť všetky dohodnuté veci naplno.

Mislav Rosandič Čítajte viac Kapitán hovoril o partii, v ktorej ťahá jeden za druhého, jeho asistent o podceňovaní. Chystajte postupové kalkulačky

Musíte občas mladým hráčom dohovárať?
Dohodnutý systém musíme hrať všetci, nielen mladší. Disciplína je dôležitá. Môžeme do toho zapojiť aj niečo naviac, ale len keď sme v útočnom pásme pri bránke súpera.

Sme dosť dobrí hráči na tom, aby sme v útoku ukázali dobrý hokej. Len robme to, čo si povieme pred zápasom.

Problém bol skôr fantastický brankár Šutov alebo nemohúci slovenskí útočníci?
Počas celého turnaja sme mohli byť efektívnejší. Chlapci v bráne i obrane nás držia, teraz musíme zabrať my vpredu.

Bod s Kazachmi môže mať napokon postupovú cenu…
Chalani v tretej tretine poriadne zabrali, bod nám akiste pomôže. Dá nám šancu pokračovať ďalej v turnaji. (nie je to pravda, musia sa totiž spoliehať na zaváhanie Lotyšov, pozn. red.) Hádam si dobré veci z tretej tretiny proti Kazachom prenesieme do zápasu so Slovincami.

Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko Kanada Čítajte viac Rozčarovaný Ramsay: Pred zápasom sme sa rozprávali o tom, ako hrať, aby bol na nás slovenský národ hrdý

Mislav Rosandič naznačil, že mužstvo vo štvrtok tím Kazachov podcenilo. Čo si o tom myslíte?
Nezdá sa mi to. V dueloch proti silnejším diktoval hru súper, v zostávajúcich zápasoch skupiny musíme zasa my prevziať zodpovednosť.

Potrebujeme vyhrávať súboje, musí tam byť stopercentná snaha. Viac hry, viac pukov, jednoducho hru by sme mali odteraz diktovať my.

A pôjde to?
Určite.

Slovincom pôjde o veľa…
Ja viem. Bude to fyzický hokej, aj súboje budú asi ťažšie ako proti Kazachom. Každý chce vyhrať, no my musíme viac.

Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko Kazachstan Čítajte viac Kazachovia šokovali Slovákov. V nájazdoch ukázali šikovné ruky, štvrťfinále sa Ramsayho družine vzďaľuje
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Cehlárik #MS 2023 v hokeji