Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na šampionáte pobúril Maďar s ruským dresom. Organizátori proti nemu zasahovali

Z pohľadu bezpečnosti prebieha hokejový šampionát zatiaľ bez väčších incidentov. O jeden z nich sa však počas štvrtkového zápasu Švédska s Maďarskom (7:1) postaral jeden z maďarských priaznivcov.

19.05.2023 15:15
Finland Hockey Worlds Foto: ,
Hokejisti Maďarska zatiaľ na MS zaznamenali jedno víťazstvo nad Francúzskom.
debata (8)

Rozruch na tribúnach vyvolal tým, že mal oblečený dres s veľkým nápisom Rusko. Na nevhodnosť jeho oblečenia upozorňovali aj priaznivci sediaci v jeho okolí.

Podľa bezpečnostného manažéra šampionátu mal dres biely základ a preto bolo ťažké ho rozoznať od dresov maďarskej reprezentácie.

„Na bielom drese bol nápis Rusko, ale nebolo na ňom logo tímu,“ uviedol pre denník Ilta-Sanomat Ville Keltonen.

Video
S akým nastavením cestoval na MS Pavol Regenda?

Organizačný výbor ešte pred majstrovstvami sveta rozhodol, že vlajky, znaky a iné symboly Ruska a Bieloruska nebudú v priebehu MS tolerované.

Organizátori proti maďarskému fanúšikovi zasiahli a požiadali ho, aby si ruský dres vyzliekol. „Situácia sa skončila tým, že sa dotyčný divák rozhodol sledovať záver zápasu bez ruského dresu. Dospeli sme k riešeniu, ktoré potešilo všetky strany,“ skonštatoval Keltonen.

Ramsay slovensko hokej Čítajte viac Červená za zadkom, nie pred tvárou! Zabudnite na spoluhráčov, potrebujeme iný prístup, vyzýva hráčov rekordér Ramsay

Ako napísal denník, niektorí fanúšikovia ho na tribúnach poťahovalo za dres, čo vyvolalo nežiadúce emócie medzi priaznivcami.

„Dres sme začali riešiť po tom, ako sme si všimli rozhorčenie na tribúnach. Cítili sme, že je to aj bezpečnostný problém pre majiteľa dresu,“ dodal Keltonen.

HOKEJ: Slovensko - Rakúsko Dávame do pozornosti Kedy hrajú Slováci? Kompletný program MS v hokeji 2023
Najvyťaženejší tréneri Slovenska na MS v hokeji Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček trénerov podľa počtu...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #švédski hokejisti #maďarskí hokejisti #MS v hokeji 2023