Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hudáček si sypal popol na hlavu, čakal trest, ktorý neexistuje: „Chcem aj Švajčiarom dokázať, že… Že?“ zasekol sa na chvíľu

Po dni voľna opäť na ľade. S pokojným svedomím, lebo doterajší výsledok je oproti všeobecným očakávaniam nadplán.

18.05.2023 09:52
Lubor Hudáček Foto:
Lubor Hudáček sa v obavách skláňa nad MacKenziem Weegarom.
debata (9)

Slovenskí hokejisti si včera – viac ako 24 hodín pred zápasom proti favorizovanému Švajčiarsku – zatrénovali. V dobrej nálade potom nastúpili do kĺbového autobusu – takého, aký vozí študentov zo Zochovej ulice na internáty v Slávičom údolí v Bratislave.

Ešte predtým niektorí odpovedali na otázky novinárov. Ak chcete počuť niečo pikantné, pýtajte sa Libora Hudáčka.

Taký trest neexistuje

Pravda, tém bolo viacero. Azda najviac však rezonovali jeho vylúčenia v prvých troch zápasoch. O každom sa dá povedať, že má nálepku „zbytočné“.

To posledné s Kanadou sa nemuselo skončiť dobre, napokon, aj Ondrej Rusnák, analytik RTVS, ktorý sedí medzi striedačkami, moment opísal takto:

„Po zákroku Hudáčka sa Kanaďan Weeger zahryzol priamo do mantinelu. Mal som to rovno pred očami. Keď si to rozhodca pozrel tri či štyrikrát, nemal na výber.“

Pochopiteľne, Hudáček bol rád, že jeho zákrok sa po zápase neriešil pred disciplinárnou komisiou. Úprimne, ak by dostal dodatočný trest, nikto by nemohol ani muknúť.

Aj 32-ročnému Spišiakovi odľahlo.,,Nikto mi nič nepovedal, tak asi nebude nič," usmieval sa včera. Samozrejme, nasledovalo niekoľko ďalších podotázok. A Hudáček bol v pohode. Odpovedal a sypal si popol na hlavu.

Keď MacKenzie Weegar narazil tvárou na hranu, vyzeralo to naozaj zle. Ani slovenský útočník netušil, čo sa deje. Podľa reči jeho tela bolo aj na 50 metrov zrejmé, že cíti vinu. Do sekundy sa zohol a kontroloval, ako je na tom 29-ročný obranca Calgary Flames.

Našťastie to dobre dopadlo…

„Stratil puk alebo to chcel urobiť, fakt neviem, či v tom bol úmysel. V tom momente sa otočil k mantinelu a ja som ho trafil. Tušil som, že je zle,“ vravel.

Rozhodcovia si medzitým šli inkriminovaný moment skontrolovať a Hudáček im jedným okom z trestnej lavice pozeral do monitora. Nakoniec sa tam dlho neohrial, arbitri veľa času na finálny verdikt nepotrebovali.

„Ale čakal som, že dostanem dva plus desať, no potom mi povedali, že taký trest už nie je, vedel som teda, čo ma čaká. Keď sa šli pozrieť na video, bolo to jasné,“ odpovedal.

Zápas dopozeral na tribúne. Pri spoluhráčoch, ktorí neboli na súpiske.

Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko Kanada Čítajte viac Po poslednej otázke sa Ramsaymu od dojatia zaleskli oči. Zo zápasu s Kanadou si odniesol ťažké srdce

Začne od seba

Pre Hudáčka to bol v priebehu mesiaca druhý veľký prešľap. V semifinále play off českej extraligy medzi Třincom a Pardubicami si vyšliapol na najväčšiu hviezdu Východočechov. Na Lukáša Sedláka.

Mimochodom, do menšej potýčky sa dostali aj v Rige, v úvodnom zápase šampionátu Slovensko – Česko (2:3).

České médiá dlho rozoberali tento moment, písali o hokejovej vražde a na Hudáčkovi nenechali suchú niť. Napokon zakročila disciplinárka a slovenskému strelcovi naparila dištanc. Taký, že si nezahral v prvých troch finálových zápasoch.

hlavaj ms hokej Čítajte viac Recept ako zažiariť na MS? Pošlite brankára chytať do extraligy. Odpisovaní Slováci sa pýtajú do sveta

Hudáčkovi sa tento nezdar pripomenul aj na šampionáte. Ani s tým však nemal problém a odpovedal po „hudáčkovsky“.

„Rostislav Čada tomu vravel blackout,“ vysvetľoval s úsmevom. Tento termín sa v športe používa ako stav, keď hráč na moment stratí kontrolu nad sebou. Týka sa predovšetkých emotívnejších ľudí.

"Ale nebol v tom žiaden úmysel, nechcel som ho takto dohrať. Snažil som ho len pritlačiť na mantinel, to sa stáva. Aj tréneri povedali, že takéto veci sa dejú. Škoda, lebo som hral dobrý zápas.

Aj preto ma mrzí, že som oslabil tím. Chlapci museli hrať päťminútové oslabenie a ja som im nemohol pomôcť," zamýšľal sa.

Potom sa téma zvrtla na Švajčiarsko, dnešného súpera. Pár hodín predtým Helvétov posilnili Nico Hischier a Jonas Seigenthaler. Stav najvyššej pohotovosti. Švajčiari by však boli beztak veľmi silní.

Video

„Čo k ním povedať? Sú to veľkí favoriti a podľa mňa ovládnu skupinu v Rige. Zároveň sú jedným z ašpirantov na titul,“ krčil ramenami Hudáček.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Libor Hudáček #MS 2023 v hokeji #čpavok